Italiaanse huiskamer Vicini

Osteria_viciniOsteria is de Romeinse benaming voor een Italiaans buurtrestaurant: een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt oftewel een extra huiskamer. Vicini betekent buren in het Italiaans. Maar tot zover het lesje Italiaans, laten we verder praten over Osteria Vicini. Ze doen hun naam namelijk eer aan; ze proberen een huiskamer te zijn voor de buren Kralingen. Een hele stoere huiskamer is het, Vicini is namelijk gevestigd in een voormalige garage en dat weerspiegelt nog steeds in het interieur met kenmerken van de voormalige garage en met een new vintage sausje overgoten.

Borrelen bij de buren

De hele dag kun je hier binnenlopen en genieten van iets lekkers dat de kaart te bieden heeft. Op de website omschrijven ze het zelf als: “’s Ochtends wandel je bij ons binnen voor een krantje met een espresso, ’s middags eet je hier de lekkerste focaccia van Rotterdam en ’s avonds schuif je met het hele gezin aan voor het diner. Bij Vicini proef je het echte Italië met eenvoudige, eerlijke gerechten.”

Moeilijk kiezen

Antipasti Vicini

Wij zochten een gezellig plekje om te lunchen en togen daarom naar het knusse buurtje vlakbij de Kralingse Plas. De ideale combinatie zou nog zijn geweest om na de lunch een lekker wandeling om de plas te maken. Maar daar hebben we deze keer geen tijd voor, dus we duiken maar snel in de kaart. Voor de lunch kun je bijna alles van de kaart bestellen (alleen de secundi zijn gereserveerd voor het diner), dus het is nog moeilijk kiezen. Antipasti, panini, apertivi, pizze …. We kiezen uiteindelijk maar niet en laten ons verrassen met een antipasti misti voor 2 personen.

Red velvet cake

Gaatje voor cake

Het is een smakelijk bordje met lekkers; Italiaanse vleeswaren met wat rode uiencompote, een kleine salade Caprese, een hapje vitello tonnato, garnalen met een pesto-mayo en eitjes gevuld met tonijnsalade. Maar we houden toch nog een gaatje over voor een dolci, dus trakteren ons nog op een lekker stukje red velvet cake.

 

Eigenlijk het enige verbeterpunt is de bediening die een beetje uit de toon valt wat ons betreft. Tijdens deze lunch worden we bediend door een warrige dame, en tijdens een eerder bezoek voor een diner was het zo druk dat we weinig aandacht kregen. Een beetje warmte kan dus nog worden toegevoegd, maar dan is het huiskamergevoel compleet.

Osteria Vicini, Rotterdam

Adres: Korte kade 63-69

Website: Vicinirotterdam.nl

Onder de loep: Loop even binnen in deze Italiaanse huiskamer voor een lekker hapje.

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *