Ontdekkingstocht Zuidwest-Londen

Ga je een lekker weekendje weg in Londen, maar heb je alle hotpots in het centrum al gezien? Dan is Zuidwest-Londen een aanrader. Een chique gedeelte van Londen (de hoogste miljonairsdichtheid ter wereld), waar je je ogen uitkijkt als je door de sjieke straten met prachtig gerestaureerde Victoriaanse huizen loopt. Hierbij onze tips voor de wijken Notting Hill, Kensington en Knightsbridge, die ook voor niet-miljonairs prima te doen zijn!

  • Blackbird pubWe beginnen met een full English breakfast in de Blackbird pub. Een echte bruine kroeg, zoals je al zou hopen dat ie is. Het ontbijtje bevat de standaard ingrediënten van een full English (witte bonen, gebakken eieren, champignons, bacon en tomaat), maar dan wel met bags of flavour. Een perfect begin van de dag.
  • Als je geen tijd hebt om uitgebreid te ontbijten, vind je in de buurt van metrostations genoeg on-the-go mogelijkheden. Naast Earl’s court station zit Pret A Manger. We grabbelen er snel een lekkere smoothie en broodje mee, die we in de underground oppeuzelen.
  • The pembrokeExquisit pubfood vind je bij The Pembroke. We eten er braised short rib of beef met sperziebonen, honeyroasted wortelen, aardappelpuree met truffelolie en een goddelijke jus. Het vlees valt van het flinke bot af en combineert perfect met de aardappelpuree. Winner!
  • Als je zin hebt in vis, móet je naar Kensington Place. Ze hebben een market menu met verse vis van het naastgelegen The fish shop. Als je een vis hebt gekozen (ik koos voor makreel) kun je vervolgens nog kiezen tussen gegrild of gebakken, met of zonder bot en welke saus. Ik kies voor gegrild, met bot (klein beginnersfoutje, makreel vind ik een pain in the ass om te fileren) en sauce vierge. Die saus met tomaat, citroen en olijfolie vult het vettige van de vis prachtig aan.
  • Verblijf je in een appartementje, heb je zin om gewoon even thuis te koken, maar niet veel inspiratie? Dan is de Marks & Spencer een uitkomst. Ik word altijd heel blij als ik door de immense schappen met koelverse producten loop. Veel voorgesneden en gecombineerde producten in kant-en-klare porties, om even snel iets lekkers en gezonds van te fixen.
  • C. LidgateEen beroemde slagerij in Londen is C. Lidgate. Ik verlekker me aan hun zelfgemaakte worsten en andere specialiteiten. Een awardwinning ‘Lidgate’s Pasty’, pastei met rundvlees, kan ik echt niet laten liggen, ook al heb ik geen oven om hem op te warmen. Ik neem hem mee naar huis, en de volgende dag smaakt ie ook nog heerlijk.
  • Als jij bij C. Lidgate al lekkere worst hebt gekocht voor bij de borrel, kun je bij het naastgelegen Jeroboams je borrel aanvullen met lekkere kazen en wijntjes.
  • Als je toch in dit gedeelte van Londen bent, moet je even langs de chique warenhuizen Harvey Nichols en Harrods. Ook al koop je er niks, je kunt er uren dwalen langs hun immense en prachtige delicatessen afdelingen. Er bevinden zich ook vele mini-restaurants, met ieder een andere specialiteit.

Harrods

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *