Ontdekkingstocht Vlaardingen

Een culinaire ontdekkingstocht in Vlaardingen kan toch van mijn hand niet ontbreken. Ik zal niet zeggen dat ik in de meest culinaire stad van Nederland woon, maar er is genoeg lekkers te vinden. Hierbij mijn tips!

Restaurants

 • pasta_pizza_farinellaFavoriete Italiaan is zeker Farinella. De meningen verschillen over de bediening, maar dat is een kwestie van hate-or-love denk ik. Sommige gasten vinden ze maar luidruchtig, maar ik kan er hard om lachen als weer de Italiaanse vlag tevoorschijn wordt gehaald en het volkslied luidkeels ten gehore wordt gebracht. En dan nog, de pizza’s zijn gewoon heerlijk en ook de pasta met verse truffel en saliesaus is niet te versmaden.
 • Smakelijk Eten & Drinken. Na de beoordeling door het AD in ‘De gouden pollepel’ met een 8,4, was er een stormloop op tafeltjes. En terecht!
 • Het zonnige terras van Portugese lunchroom Coisas & Loisas is absoluut een aanwinst voor Vlaardingen.

Drinken

 • Geen zin in een uitgebreid verrassingsmenu, maar trek in een snelle cafe-hap? Dan moet je bij Cafe d’Oude stoep zijn. Eetcafeprijzen, maar met veel aandacht en liefde gekookt. Ze hebben ook een wijd aanbod aan speciale bieren
 • Voor lekkere Belgische biertjes ga je naar Belgisch bier- & eetlokaal Antonius.
 • Een wijnbar in Vlaardingen stond al heel lang op mijn wishlist en sinds de zomer van 2016 hebben we hem. Bij Wijnbar Centraal is wijn het jasje om de zaak heen, maar de menukaart en de cocktails zijn ook een bezoekje waard!
 • Op mooie zondagen is het heerlijk om een fietstochtje naar de Wijnboerderij te maken. Natuurlijk kun je er op het terras een Vlaardings wijntje drinken, maar ook de koffie of thee met eigengemaakte Delflanddruiventaart is een aanrader.

Afhalen

 • sushi_koteiOok de sushitrend is neergedaald in Vlaardingen. Waar ik een paar jaar geleden nog stond te juichen bij het eerste sushirestaurant, is er nu keus uit meerdere aanbieders. Maar mijn favoriet is zeker Sushi Kotei. Bijzondere sushi’s, goede smaken, mooie producten, lekker afhalen of laten bezorgen.
 • Ook als je DelicaTessa heet, heb je wel eens geen zin om te koken. En dan maak je dus een tochtje langs Toko Tropical voor een heerlijke Indische afhaalmaaltijd.
 • Of je bestelt een maaltijd bij Vers Vlaardingen. Iedere dag iets lekkers voor 5 euro per maaltijd.

Winkels

 • Beste slagerij van Vlaardingen is zeker Slagerij Wapenaar met 3 vestigingen. En dat is buiten Vlaardingen ook niet onopgemerkt gebleven. Ze werden al eens ‘Slagerij van het jaar’ en in de ‘Slager met ster’ verkiezing scoorden ze afgelopen jaar het maximale aantal sterren. Oh ja, en ze zijn heel lief voor net bevallen vrouwen :-).
 • Italiaanse delicatessen en wijn vind je op de Korte Hoogstraat bij Tovino.
 • Vishandel 't HaventjeEn dan om af te sluiten eentje met sentimentele overwegingen. Vishandel ’t Haventje leek mijn man en mij als Vlaardingse Haringkoppen een leuke plek om wat huwelijksfoto’s te schieten. Niet bij nagedacht dat je niet heel charmant overkomt op de foto met een haring in je mond :-). Maar ze hebben absoluut de lekkerste kibbeling.

Culinaire tips Vlaardingen op de kaart

De adressen van deze culinaire hotpots in Vlaardingen vind je in onderstaand kaartje!

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *