Ontdekkingstocht Katendrecht

In de vorige eeuw was het nog de rosse buurt van Rotterdam, maar nu is Katendrecht een culinaire broedplaats. ‘De Kaap’ herbergt een geweldige lijst met hotspots, waarvan we er een paar met je delen:
 • Delistraat
  De straatnaam zegt al genoeg. Deze straat vormt het culinaire hart van Katendrecht. Wij gaan langs bij Deli Bird en halen overheerlijke Thaise maaltijden af. Vooral de Pha Naeng, rode curry met citroenblad, valt erg in de smaak. Bijkomend voordeel: het eten is na de reis naar Vlaardingen (krap half uurtje in de auto) nog prima op temperatuur. Gaan we vaker doen dus!
 • Fenix Food FactoryFenix Food Factory
  We schreven er eerder al vol enthousiasme over. Wat ons betreft is deze loods met culinaire ondernemers nog leuker dan de Markthal. Ga lekker bier proeven bij Kaapse Brouwers en doe ondertussen je boodschappen bij een van de winkeltjes. De szechuan kaas van Booij Kaasmakers en pastrami van Firma Bijten zijn onze favorieten.
 • Wijnhaven
  Een paar keer per jaar een uitgebreide wijnproeverij, of ga op een zaterdag gewoon langs om wat bijzondere lekkere wijnen met een alledaags prijskaartje mee te nemen.
 • Steak tartare ss Rotterdamss Rotterdam
  Als je op Katendrecht bent, mag een bezoekje aan het stoomschip de Rotterdam niet ontbreken. Vanaf 1959 heeft dit vlaggenschip van de Holland Amerika lijn 40 jaar lang de wereldzeeen bevaren. Nu ligt het opengesteld voor publiek aan de kade en herbergt het 5 verschillende restaurants. Wij gaan voor de lunch langs in het Lido restaurant. Prima eetcafekaart, we eten er een smakelijke steak tartare en een burger. Maar je komt niet primair voor het eten, je komt voor de ervaring. Doe dus zeker ook even een rondleiding en waan je een cruisereiziger uit de vorige eeuw.
Normaal gesproken geven wij spionnen eigenlijk alleen tips als we met onze loepjes op de crime scene zijn geweest om voor te proeven. Maar de Kaap heeft zo veel te bieden, dat ook ons to-do lijstje nog vol staat met veelbelovende namen. We wilden deze toch nog even met je delen:
 • logo-geefMatroos en het meisje
  Eten wat de pot schaft in intiem restaurant met 50 plaatsen
 • GEEF!
  Dit triggerde ons ontzettend toen we er voorbij liepen. GEEF is een ‘pay as you can’ restaurant. Dit betekent dat er bij GEEF lekkere, gezonde maaltijden geserveerd zonder dat er prijzen op het menu staan. Jij bepaalt zelf wat je betaalt. Ook is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen in ruil voor een maaltijd. Helaas maar tot 1 december 2014 op de locatie in Katendrecht, maar druk op zoek naar een nieuwe locatie lezen we op hun website.
 • Kopi Soesoe
  Koffiewaroeng en muziekcafe, we vinden het een briljante combinatie.  Een plek waar muziek centraal staat en waar je goede koffie, lekkere (Indische) hapjes en speciale biertjes kunt krijgen.
 • logo-Burro-e-SalviaC.E.O Baas van het Vlees
  Ook wel de ‘Vleeskantine op Katendrecht’ genaamd, opgericht door sterrenkok Mario de Ridder en zijn vrouw. Smaakvol bereid vlees, met als uitgangspunt pure kwaliteit.
 • Burro e Salvia
  Boter en salie, de ideale disgenoten van een bordje ravioli. Alleen de naam al maakt ons nieuwsgierig naar deze Rotterdamse pastamakerij.
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *