Ontdekkingstocht Den Bosch

Voordat Petra en ik dit blog waren begonnen, deden wij al samen culinaire ontdekkingstochten. We noemden ze toen nog ‘Culitours’; we maakten steeds in een andere stad een kaartje van de culinaire hotspots. Toen we Den Bosch bezochten, stelde ik Petra mijn plan voor een culinair weblog voor. Ik was erg blij toen ze enthousiast reageerde en we brainstormden gelijk over een naam. Denk dat er wel 100 namen de prullenbak in gingen, tot Petra met Smaakspionnen kwam. Dat was het!

  • Zoetelief carpacDie brainstorm vond plaats op een terrasje aan de Korte Putstraat, het culinaire hart van Den Bosch. Maar het voelt toch een beetje als de geboorteplaats van de Smaakspionnen! We lunchen halverwege de straat bij Zoetelief. Petra kiest voor de Zoetelief carpaccio; een vlees bombardement met carpaccio, steak tartaar, ei, bitterballetjes van weiderund en truffelcrème. Echt lekker hoor, maar niet echt lunch-size!
  • Artisan high wineBoergondisch is een speciaalzaak waar het heerlijke product van het Brabantse land terug te vinden is.
  • Om de dag af te sluiten deden we een high wine bij Artisan. Van de wijnkaart kiezen we beide 2 wijntjes uit die worden vergezeld door fingerfood hapjes.
  • Geen bezoekje aan Den Bosch zonder met Bossche bollen naar huis te gaan natuurlijk. De échte Bossche bollen koop je bij Jan de Groot in de stationsstraat.
  • Fruitsdemer_outofthebox_nobleHet heerlijke terras van Noble is uitermate geschikt voor het shared dining principe. Chef kok Edwin Kats kookt hier de sterren van de hemel. En ze hebben hele aangename alcoholvrije cocktails, die bij de gerechten passen.

 

 

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *