Ontdekkingstocht Barcelona

In deze vakantieperiode doen we eens een gezellige ontdekkingstocht door 1 van onze favoriete culinaire steden: Barcelona. Barcelona heeft wat mij betreft alle ingrediënten die je zoekt in een fijne vakantiebestemming: zon, zee, strand, cultuur, lekker eten en drinken: muy bien! Onze tip is vooral om van de gebaande paden af te wijken tijdens zo’n stedentrip. Laat je niet verleiden tot een doorsnee restaurant aan Las Ramblas, maar duik net even dat steegje in en ontdek je eigen pareltjes. Hierbij een paar van onze favorieten:

  • Tapas_Bilbao_berriaBilbao Berria. Absolute aanrader is een bezoekje aan tapasbar Bilbao Berria. Het zit een stukje achter de Ramblas op een pleintje, op hun site vind je een plattegrond. Ze hebben heerlijke tapas, die je zelf van een buffetje mag pakken. Dat weet je tenminste wat je kiest, als je een Spaanse menukaart een uitdaging vindt. Ze zijn gespecialiseerd in pintxos, van die heerlijke opgemaakte stokbroodjes. Ieder hapje heeft een stokje die je bewaart, en naderhand telt de serveerster je stokjes om af te rekenen. Ze zijn iedere dag geopend van 8.00 tot 23.00 uur, dus genoeg mogelijkheden om aan je dagelijkse portie tapas te komen!
  • Art_escudellers_Servieshemel_BarcelonaSagardi. Nog zo’n fijn tapastentje waar ze de Baskische Pinxtos serveren.
  • Art Escudellers. Mijn servieshemel! Meer dan 200 m2 met alleen maar Spaans serviesgoed. Zorg dat je ruimte over hebt in je koffer, want je wilt wat meenemen!
  • Mercat de la Boquería. In Rotterdam wordt op dit moment een markthal gebouwd, geïnspireerd op La Boqueria in Barcelona. Een bruisende markthal die uit zijn voegen barst van de ruim 200 kramen verse vis, brood dat nog warm is, mals vlees, ontelbaar veel soorten kaas en groenten net uit de grond. Zeker ook een bezoekje waard.
  • Vinoteca La Vinya del Senyor. Bij deze vinoteca op een romantisch pleintje werd PuurPetra verliefd op de Rias Baixas en de Monastrel. Op tripadvisor heeft deze wijnbar ook een ‘certificaat van uitmuntendheid’ 2013

Nou is dit nog maar het topje van de ijsberg en jij hebt vast je eigen favorieten in deze heerlijke stad. Deel deze in de reacties, dan doen we over een tijdje een update van deze ontdekkingstocht met jouw tip erbij!

Boqueria_Barcelona_viskraam

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *