onoff spices bij Qucina

qucina buurtsuper crowdfundingEen biologische buurtsuper in Venlo was de droom van Cyrella en Tom van Qucina (bekend van de Parmesan Cheese Lamp). Maar ze lieten het niet bij een droom, maar gingen het ook echt doen. Met een lening van de bank, een goed plan en een crowdfundingsactie gingen ze aan de slag.

Die crowdfundingsactie sprak ons wel aan, we konden op deze manier hun stoere initiatief steunen en kregen voor ons geïnvesteerde geld tegoedbonnen voor in de winkel. Hoe kun je je geld beter besteden, zou je zeggen? Zo dachten meer mensen en het crowdfundingsdeel was snel bij elkaar. In november 2015 opende Qucina’s Buurtsuper officieel. En wat stoer dat onze namen tussen alle andere crowdfunders inmiddels in de winkel hangen!

Bewust lekker

Omdat Venlo voor ons niet naast de deur is, kwamen we er pas laatst toen we voor carnaval naar het Zuiden waren gereisd. Met onze tegoedbonnen zijn we eens uitgebreid gaan winkelen, en scoorden een tas vol biologische en bewuste heerlijkheden. Onze favoriet in het assortiment: onoff spices.

onoff spices curry kruidenmixen

Qucina over onoff spices:

“Wij proefden de kruidenpasta’s van onoff spices voor het eerst in januari 2015 op de Biobeurs in Zwolle. We wisten het zeker: als het ons zou lukken om een biologische winkel te openen, dan zou onoff spices zeker in de schappen komen te liggen. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels liggen deze ge-wel-di-ge kruidenpasta’s in de schappen. Waarom?

  • Ze smaken alsof je net zelf een verse kruidenpasta gemaakt hebt in de vijzel
  • Je hebt diverse varianten voor zowel curry’s als soep (*De Smaakspionnen maakten er al een heerlijke Tom Yam soep mee*)

onoff spices tom yam soep

  • Een supermaal is binnen 10 minuten op tafel, met een zakje onoff spices, veel groente en kip / vis of vleesvervanger. We stellen ons dus nooit de vraag; wat koken we vandaag? Inmiddels verkopen we ook hun vissaus, sriracha (to die for) en vega sambal trassi (dus zonder garnalen).”

Qucina’s Buurtsuper

Adres: Roermondsestraat 80, 5911 AL Venlo
Website: Qucina.nl

Onder de loep: Het adres in Noord-Limburg voor bewust lekker eten!

onoff spices

Website: Onoffspices.nl

Onder de loep: Supermakkelijke producten voor de bereiding van authentieke Thaise curry’s, soepen en roerbakgerechten.

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *