180 graden terras bij Noble in Den Bosch

Terras_nobleAfgelopen najaar opende Edwin Kats na een aantal jaar in het het buitenland (Libanon en China) te hebben gewerkt, restaurant Noble in Den Bosch. Maar dit meesterwerkje was nog niet compleet, een 180 graden terras moest de cirkel rond maken. Nu is het zover, en de Smaakspionnen werden uitgenodigd om de opening van het terras bij te wonen.

Alcoholvrij

Taco_paling_nobleEn dat terras is zeker de moeite waard. 70 zitplaatsen met een breed uitzicht op natuurgebied Het Bossche Broek. We zien 2 jongetjes met het trekpontje naar de overkant gaan en mijmeren weg terwijl we nippen van onze homemade ijsthee. De ijsthee is het begin van een reeks bijzondere alcoholvrije cocktails, die me worden voorgeschoteld. Want hoewel de witte soave classico en de Pays du Val rosé die aan de andere gasten worden geserveerd, vast ook niet te versmaden zijn, word ik als zwangere volledig in de watten gelegd. De ijsthee van jasmijn met kardemom, kruidnagel, geraspte limoen, steranijs en een stokje zoethout. Een virgin Gin tonic of een sapje van appel, peer, banaan, toncaboon, limoen en een stokje kaneel. Het kan niet op.

Fruitsdemer_outofthebox_nobleCulinair feestje

Maar natuurlijk worden er ook heerlijke hapjes bij geserveerd. Terwijl het zonnetje goed doorbreekt genieten we van bitterballetjes met paling en dragon, brioche met paling, creme fraîche en bieslook en een bijzondere taco met guacemole, gekarameliseerde rode ui, octopus, sesamzaad en wat stoof wat kalfsnek on the side. Als echte uitsmijter komt nog een plateau Fruits de mer tevoorschijn. Heerlijke kreeft, kokkels, garnaal, scheermessen, octopus en king crab geserveerd met roggebrood met een aantal heerlijke smeerseltjes en bijzondere zeewierkroepoek.

Noble_kaasEdele kaas

Het culinaire feestje wordt afgesloten met de presentatie van Noble’s eigen kaas, gemaakt in samenwerking met kaasmaker Mirjam van Hest. De ‘Mir’s Noble kaas’ is een romige boerenkaas bereid met edele kruiden en specerijen die Edwin heeft verzameld tijdens zijn reizen. Over de ingrediënten wordt geheimzinnig gedaan, maar we kunnen hierbij verklappen dat er onder andere nigellazaad en Szechuan peper in zit.

Shared dining

Nu hadden de Smaakspionnen al een bijzondere band met Den Bosch, tijdens 1 van onze ontdekkingstochten ontstond dit blog op (ook al) een terras. Maar we komen zeker nog een keer terug. Bijvoorbeeld voor een diner aan de private dining tafel (voor 9-15 personen) in de persoonlijke ‘huiskamer’ van Edwin met foto’s van zijn reizen. Of een lekker hapje shared dining aan de bar met zicht op de open keuken.

Restaurant Noble, Den Bosch

Adres: Wilhelminaplein 1, Den Bosch

Website: Restaurantnoble.nl

Onder de loep: Het heerlijke terras is uitermate geschikt voor het shared dining principe

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *