New York Restaurants

Vorige week schreven we al over onze citytrip naar New York en ervaringen met fastfood. Natuurlijk willen we je de New York restaurant tips ook niet onthouden!

The Central Park boathouse

De eerste dag van onze trip zijn we gaan eten bij het bekende restaurant The Loeb Central Park Boathouse. Heb je geld over en vind je het niet erg om teveel te betalen? Dan is de locatie in Central Park top, het uitzicht over het water en het park fijn en de bediening vriendelijk. Sommige gerechten zijn echt meer dan de moeite waard (salade van Prosciutto, mozzarella, nectarines en waterkers of een soort cake van krab), samen met een heerlijk wijntje een prima rustige plek om te zitten. Maar lees tussen de zinnen door: wel een beetje overrated, verwachtingen waren hoger…
New York restaurants: Boathouse

Battery Gardens

Eigenlijk ongepland kwamen we terecht bij Battery Gardens Restaurant. We waren daar voor onze zeiltrip langs het vrijheidsbeeld (op een Clipper, echt een aanrader!) en moesten nog lunchen. Op onmogelijke meubels in een absurde kleur (ijzeren buitenstoelen- en tafels, bestaat dat nog?) en in de volle zon (het terras bood weinig schaduw, maar wel subliem uitzicht over water en vrijheidsbeeld) hebben we daar een heerlijke pizza, ceaser salad en tonijn sashimi gegeten.

New York restaurants: Battery Park

The Modern

Omdat Haegsche Proef per se bij een sterrenrestaurant wilden eten, hebben we ons bezoek aan het Museum of Modern Art (beter bekend als het Moma) gecombineerd met een lunch aan The Modern, gelegen in het Moma. Fijn licht restaurant, met welkome airco met 30 graden plus buiten, met uitzicht op de binnentuin van het museum. Het eten was een plaatje en smaakte heerlijk (kreeft met truffel, een taartje van fois gras, lamsvlees etc). Een aanrader!

New York restaurants: The Modern

Rock Center Cafe

Na een bezoekje aan Top of the Rock vroeg in de ochtend, hebben we heerlijk ontbeten op het terras van Rock Center Cafe.  Tussen de rijke Amerikanen en andere toeristen genoten we van granola met vers fruit en vanille yoghurt, pancakes en een toast met gepocheerde eieren, avocado en tomaat, terwijl jongste dochterlief speelde bij het gouden standbeeld van Prometheus bij de fonteinen van Rockefeller Plaza.
New York restaurants: Rock Center Cafe

Giovanni Rana, Pastificio & Cucina

Na een bezoek aan Chelsea Market hebben we geluncht bij het restaurant Rana. Ongecompliceerd lekker Italiaans eten. Vooraf verschillende soorten ham en kaas. Hoofdgerecht pasta met krab, spinazie en ricotta, geroosterde kip geserveerd in een pannetje. Mooie salade erbij. Geef wel even aan dat je geen haast hebt, anders wordt alles in no time achter elkaar op tafel gezet. Mocht je na het eten nog plek hebben: probeer de ravioli gevuld met chocolade en kleine beignets met witte en pure chocolade dip.
New York restaurants: Rana

El Porrón

Op een avond paste de oudste dochter op de jongste dochter en konden wij ’s avonds samen uit eten bij de buren op First Avenue in Upper East side: restaurant El Porrón. Spaanse tapas. Heerlijk bij het open raam, bubbeltje erbij, kleine hapjes geproefd. Niet mega speciaal, maar een prima plek om in de buurt van ons appartement een vorkje te prikken. Sla vooral het nagerecht niet over, lekker!
New York restaurants: El Porron

New York tips verzameld

Met ons fastfood artikel vorige week erbij en inmiddels een update met meer tips, hebben we alle tips nog even voor je op een kaartje gezet:
Written By

Mirjam en Steven vormen samen Haegsche Proef. Ze zijn net zo gek op eten als op elkaar en willen graag hun ervaringen delen met anderen. Ze nemen niet alleen de proef op de som in Den Haag, ook daarbuiten. Restaurants moeten oppassen voor dit spionnenduo, want ze zijn kritisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *