New York restaurants, deel 2

Na het New York artikel van Haegsche Proef hebben we van verschillende kanten aanvullingen gekregen op het artikel. Allemaal interessante en lekkere hotspots in New York. Daarom maar snel een update van het artikel en het kaartje dat we erbij hadden gedaan!

Maze by Gordon Ramsay

Tijdens de NYC ‘restaurant week’ bezochten we Maze. We hadden geen reservering, maar de dame die ons hielp was erg vriendelijk. We gingen naar de Cirque du Soleil show en hadden een beetje haast. Er was een geweldig menu voor deze week met optioneel bijbehorende alcoholische drankjes. Ik at de allerbeste risotto met inktvisseninkt ooit, en mijn vriend had een heerlijk kipgerecht. Eigenlijk eten we nooit kip in restaurants, omdat je het zo makkelijk zelf thuis kunt maken. Maar dit was de reis zeker waard. De totale ervaring bij Maze was erg goed, met name de service. Ondanks de slechte reviews op Trip Advisor. We hebben het restaurant zelfs geadviseerd aan een groep van 10 personen die we later die avond spraken, en zij waren ook allemaal erg enthousiast. Het blijft toch het restaurant van Gordon Ramsay.

London by Gordon Ramsay

Om in London te komen, moet je door het bovengenoemde restaurant Maze heen. Achterin Maze bevinden zich 2 grote deuren die je in een compleet ander soort restaurant brengen. Het decor is totaal anders en het oog voor detail en service zijn fantastisch. Het is een chique bedoening: cloches op de borden, de ober legt je servet terug als je van tafel gaat, kleine chocolaatjes tussendoor .. Maar je betaalt er wel voor, zeker als je een groene thee van $12 op je rekening terugvindt. Ik ben zeker blij dat we gegaan zijn, maar voor de prijs zou ik zeker terug gaan naar Maze. Toch wat relaxter.

Momofuku / Ssäm bar

Op een vakantie met mijn zus ben ik hier geweest en ben zeker nog een keer terug gegaan met mijn vriend. Het is een klein zaakje en je moet een aantal dagen van tevoren reserveren. Het menu bestaat uit ‘Aziatische tapas’, die je de mogelijkheid geven om veel van hun specialiteiten te proeven. Ik kan me vooral de oesters en de ‘steamed buns’ heugen, die waren goddelijk.

Momofuku / Milk bar

Van dezelfde eigenaren als de Ssäm bar, maar het eten is totaal verschillend. Het is een take-away zaakje waar je even snel een koffie en een van hun vele koekjes meepakt. Vooral de ‘Mashmallow Cornflake cookie’ en de ‘Compost Cookie’, waar onder andere chocola, pretzels en chips! in zitten, zijn een aanrader. Ik was er tijdens de kerstvakantie, en ze hadden een klein standje in een kerstmarkt. Het was er superdruk. Veel mensen liepen in de sneeuw in het ritme van de kerstliedjes, met een koffie en een koek in hun handen. Puur geluk en genot!

Momofuku /Noodle bar

Wederom dezelfde eigenaren, maar ik ben er nog niet geweest. Staat zeker op mijn lijstje voor de volgende trip naar de Big Apple!

Guy’s American Kitchen & Bar

Ik ga graag naar Guy Fieri ‘Diners, Drive-Ind and Dives’, als ik in de Verenigde Staten ben. Ik had al een paar heerlijke kleine plekjes voor ‘comfort food’ van hem gevonden in Boston, New York, Florida, San Francisco, Memphis, Houston en Louisiana. Dus toen ik in New York was aarzelde ik natuurlijk niet om hem ook te bezoeken. Het eten was goed, hoewel het erg Amerikaans was, en de sfeer veel ‘restaurantketen’ ademde. Maar voor een klein, ontspannen diner in een comfortable stoel na een lange wandeling is het goed te doen.

Shake Shack

DE hamburgerplek in New York! Het vlees is erg vers en smakelijk. Maakt niet uit hoe laat het is, er is altijd een enorme rij, maar het is zeker de moeite waard. Ze hebben meerdere filialen in de stad, dus je kunt het niet missen. Burgers, fries en shakes!

Clinton Hall

Clinton Hall is een gezellige beer garden met lange picknicktafels vlakbij WTC. Voor de dames onder ons niet geheel onbelangrijk: in de buurt van de winkel Century21.

Kaartje

Op onderstaand kaartje hebben we alle tips voor je verzameld, inclusief die van Haegsche Proef!

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *