Millers Cocktail Kitchen: Heerlijke cocktails gecombineerd met Aziatisch fingerfood

De uitnodiging om Millers Cocktail Kitchen te komen ervaren, nam ik met beide handen aan. De combinatie van Aziatische gerechtjes en een zeer ruime sortering cocktails; waar kom je die nu tegen? Ik was benieuwd hoe die smaken samen gaan en vertrok met een vriendin naar het Plein in Den Haag.

millers cocktail kitchen mike

Veelzijdige formule

Millers Cocktail Kitchen is één van de grote terrassen op het Plein (80 zitplaatsen) en heeft ook binnen een enorme capaciteit (60 plaatsen). Omdat het geheel van restaurant (zie ook de lunch review van onze LunchLadies), cocktail- en wijnbar en club verdeeld is over 3 aansluitende panden, blijft het toch cosy, gezellig en aangenaam. Daar draagt de inrichting en sfeer (warm, hip, goede gezellige verlichting) zeker aan bij. Na het diner wordt Millers een echte club. Wij waren er vroeger op de avond, en konden lekker rustig genieten van de combinatie cocktails & kitchen.

Millers cocktail kitchen sours

Cocktail time

Het terras is fantastisch; het Plein bruist natuurlijk altijd op een (zomer)avond. Wij zaten binnen, recht tegenover de cocktailbar en wauw, wat een mooie kunstwerkjes worden daar aan de lopende band geproduceerd! Met net genoeg theater en zeker veel aandacht, staat vanavond Mike achter de bar. Hij stelt zich voor door zijn specialiteiten aan te prijzen: alle sours (denk Mojito) en andere Klassiekers. Met ruim 60 cocktails op de kaart, is het kiezen nog niet zo eenvoudig. Wij starten met door Mike aangeprezen Sours: één op basis van Amaretto, de ander met Vodka, om de keuze nog even uit te stellen.

Millers cocktail kitchen snacks

Op zoek naar bijzondere combinaties

De keuken heeft alvast een keuze voor ons viergangen menu voorbereid. Prettig op zo’n avond, want de kaart is zeer uitgebreid. Als starter krijgen we cassave chips en kleine loempia’s geserveerd. Lekker fingerfood om te starten. De opvolger komt na precies voldoende tijd, en we worden verrast door een zeer kleurrijke en smaakvolle schaal sushi. Wij willen het maximale uit de cocktailervaring halen en zijn vooral op zoek naar speciale combinaties met de Aziatische kaart. Daarom bestellen we de Saketini (vodka, sake, komkommer en gember) en de Flower Bouquet (witte port, gin, eiwit, vlierbloemlikeur). Om maar eens gek te doen …

Millers cocktail kitchen azian

Concurrentie tussen drank en spijs

De Saketini sluit geweldig aan bij de sushi, een aanrader! De Flower Bouquet oogt prachtig, met kleine bloemetjes als topping, maar is toch wel heel eigengereid. De combinatie van cocktails en eten is spannend, maar eigenlijk vinden wij het wel concurreren; het leidt van beiden een beetje af. Bij de hoofdgerechtjes die we delen (szechuan beef, massaman curry) houden we het maar even bij water.

millers cocktail kitchen curry

Ook voor BOB is het top!

Voor de desserts besluiten we een non-alcoholische cocktail te testen (we moeten ook nog naar huis!). De Ginger lemonade (cranberry sap, gemberbier, munt en orgeadesiroop) ziet er superfeestelijk uit en onze conclusie is dat ook de BOB hier prima aan zijn trekken kan komen. Je hoeft hier zeker niet de hele avond op een watertje of een cola te zitten. Al deelt cocktailshaker Mike onze mening niet helemaal: “Wel feestelijk ja, maar je mist toch de alcohol hè…”. De desserts zijn prachtig, smaakvol en mooi geserveerd, onder andere Koreaanse pannenkoekjes met vers mangoijs. Ondertussen zitten we al behoorlijk vol!

Millers cocktail kitchen roll

Millers Cocktail Kitchen

Adres: Plein 10, Den Haag. Parkeren onder het Plein, maar wij adviseren lekker met OV te komen :-).
Website: Millersdenhaag.nl/nl/cocktail-kitchen
Onder de loep: Niet twijfelen op het Plein; ga naar Millers Cocktail Kitchen. Het eten is heerlijk, de cocktails fantastisch! De enige uitdaging is het maken van keuzes. Een volgende keer combineer ik snackfood en sushi met cocktails en laat de hoofdgerechten voor wat ze zijn. Alternatief is een keuze uit de hoofdgerechtjes delen, met een mooie wijn. Maar eh…OK, eerlijk…. ik ga terug voor de cocktails!

Written By

Druk-druk-druk… That’s me! Klein van stuk en altijd bezig. Druk met werk en thuis met mijn twee pubers. Eten is voor mij vooral een sociale activiteit. Ik kook graag en het liefste als ik uitgebreid tijd heb. Al 20 jaar geniet ik van een kookclub met vrienden uit mijn studententijd! Heerlijk om elkaar na al die jaren nog steeds te treffen, rond een goed gevulde tafel met passende wijnen. Bij voorkeur dus een vérse, zelfgemaakte pasta, maar uit pragmatische overwegingen wordt ook het vaak een kant-en-klare variant... Het ‘koken-voor-iedere-dag’ is een ander verhaal. Het best is lastig om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten, met kieskeurige kids. Toen ze klein waren had ik ‘Kindermenuutje-met-een-parapluutje’ bedacht, om meer variatie in kindermenu’s in restaurants te promoten. De jongens kregen regelmatig nieuwe dingen voorgeschoteld, onder het mom van een test-recept. Tot ze er achter kwamen dat het vooral een idee was. En dat deze HittePetit vééél te druk was om er écht werk van te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *