Lekker uitwaaien bij Millers Beach op Kijkduin

Millers Beach. Met een striemende zandregen in onze gezichten ploegen we ons het weggetje door de duinen door. ‘Strandslag’ is een zeer passende term voor dit heuvelachtige pad. Maar we hebben twee enthousiaste kinderen een middagje strand beloofd, dus blijf dan maar eens thuis. Het ruikt naar zee en naar duinen – dat laatste is vast omdat er nu een laagje zand in mijn neus zit. Doordat het regent, wordt de strandbeleving nog wat intenser, maar dat vinden de gewindjackte koppels die met een stalen gezicht ons passeren, vast leuker dan wij.

millers beach spreuk

Snel en geslaagd

Gelukkig is de strandtent dichtbij. Dan maar eerst lunchen. Na dit korte tochtje hebben we nu al wat lekkers verdiend, vinden we. “Willen jullie wat eten?” “Jaaahhhh!”

millers beach

De perensap, pancakes, bakken yoghurt met fruit, soepjes en kroketten worden aangerukt. Het staat gelukkig snel op tafel (geloof me, dat wil je met kinderen), het zijn dan ook geen complexe gerechten. Maar dat deert niet: het is prima, en knap dat het uit het kleine keukentje wordt getoverd. Het verse brood en de lekker pittige tomatensoep vinden we zelfs uitermate geslaagd. En er zit ook een zelfgemaakt bosbessensausje over de pancakes die echt lekker is.

millers beach yoghurt

Lekker rondrennen

De windjacks gaan intussen stoer op het terras buiten zitten en er schuiven wat kletsende vriendinnen aan in de strandtent. Nog best wat volk op zo’n vrijdagmiddag. De kinderen hebben in no-time hun enorme lunch op en beginnen aan een tikkertje-spel in de strandtent, totdat ze de spekkies op de toonbank ontdekken. En hoe klein de klandizie ook is, ze worden gewoon te woord gestaan door het personeel achter de bar. “Wat willen jullie hebben?”. Maar dat is nog best lastig verwoorden als je 2 en 3 bent, dus de mama’s worden erbij gehaald. Jullie mogen een spekkie, dan mogen wij nog een cheesecake en een cappuccino. “Ze mogen best rondrennen hoor” zegt het personeel “we zijn wel wat gewend”. Dat zit toch net wat prettiger.

millers beach pancakes

Op een stokje

Ondertussen is het weer omgeslagen: de zon schittert op de witte, houten bankjes buiten en de meeuwen laten zich weer schreeuwend zien en horen. We worden er uitgelaten van, dus – hoppa – de kids mogen ook een bananenijsje-op-een-stokje. Ook die is in geen tijd op, waarna onze foodblogger-in-de-dop zegt: “Lust geen banaan. Ander ijsje!”

millers beach buitenbank

Het regent zonnestralen

Hop – naar buiten jullie! Schelpen zoeken en zandkastelen bouwen! Kunnen wij even uitbuiken in dat duinpannetje hier net achter die strandtent en genieten van de zon: want het regent inmiddels zonnestralen.

millers beach kroket

Millers beach

Adres: Einde Savornin Lohmanpad, Strandslag 7, 2566 DP Den Haag

Website: Millersbeach.nl

Onder de loep: Millers Beach serveert tussen 11.00 en 16.00 uur gerechten van hun uitgebreide lunchkaart. Broodjes, salades, tosti’s, warme lunchgerechten en zoetigheden. De dinerkaart is geïnspireerd door de Italiaanse keuken met verschillende gerechten van de houtskoolgrill.

Tags from the story
, , , , ,
Written By

Lady MacPie vraagt zich bij elk ingrediënt af: kan hier misschien ook een taart mee gemaakt worden? Elk eetmoment is volgens haar wel geschikt voor een taart: van ontbijttaart naar lunchtaart, via een zoete 4-uur theetijdtaart naar de afsluitende avondmaaltijdtaart (met desserttaart). Elke dag taart eten, zonder aan te komen. Er is echter een strenge taartetiquetteregel volgens Lady MacPie: het moet altijd een lage kranstaart met een gat erin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *