De mooie Mia sangria

Laat dat zonnetje maar blijven, we krijgen zin in sangria! De populairste wijncocktail ter wereld is nu ook kant en klaar te koop in een prachtige fles van Freixenet. Natuurlijk maken wij het liefste de sangria zelf (zie ons sangria recept). Maar soms is het gewoon retehandig om een ijskoude kant en klare sangria in de koelkast te hebben staan. Freixenet’s Mia Sangria komt in een witte variant genaamd White Frizzante en een klassieke rode Classic Royal. De Spaanse zomer in een glas gevangen!

mia sangria schenken

White frizzante

Op een heerlijke zomerse dag serveren wij de White frizzante met citroen, limoen, sinaasappel, aardbei, takjes munt en voor het verrassingseffect blauwe bessen in de ijsblokjes; heel feestelijk! Hij drinkt lekker en fris. Er zit een goede bubbel in, die mooi mousseert. Hij bruist heel mooi bij opschenken, dus probeer hem ook eens in te schenken op het moment dat de gasten aan tafel zitten. Nadeel hiervan is natuurlijk dat de alcohol niet zo goed in het fruit kan trekken (of is dat juist een voordeel?).

mia sangria fruit

Hij blijft lekker lang bubbelen, en met drinken is het vooral een frisse tinteling, geen harde bubbel. De smaak is fruitig, maar gelukkig niet te zoet. En met 7,5% echt een mooie lichte sangria. Deze mag blijven wat ons betreft. Volgende keer doen we een andere variatie. Zoals met een scheutje Licor 43, of met kiwi en mango.

Classic Royal

Gelukkig waren er genoeg mooie dagen de afgelopen tijd, zodat we ook snel de rode Classic Royal konden testen. Hij is precies zoals een goede sangria moet zijn; heel zacht zoet. Met een lekkere nasmaak die vakantieherinneringen oproept!
mia sangria classic royal
We maakten hem met alleen perzik en sinaasappel, en die perzik kunnen we van harte aanbevelen. Geeft een fluweelzacht extraatje aan de smaak! De naam doet de sangria eer aan; echt een ‘klassieker’. De white is feestelijk door zijn bubbeltje; maar deze roept oude vakantieherinneringen op…..

mia sangria zomer

Cadeau

Net als die leuke polkadot Cavafles waar we eerder over schreven, is dit weer een winner als je een leuk zomers cadeautje zoekt. Het is een prima prijs (6,99 Euro per fles), dus kun je de 2 varianten samen inpakken. Of bijvoorbeeld 1 fles feestelijk ingepakt met allerlei lekker fruit, als je een wat kleiner budget hebt. De flessen zijn echt fraai om te zien, dus je geeft sowieso iets leuks!

mia sangria tapas

Mia Sangria van Freixenet

Verkoopadviesprijs: € 6,99
Alcohol percentage: Classic Royal 8,5 %, White Frizzante 7,5 %
Verkrijgbaar: Vanaf juni 2016 verkrijgbaar bij Gall & Gall, Emté supermarkten en de zelfstandige slijter
Website: Freixenet.nl

Written By

Druk-druk-druk… That’s me! Klein van stuk en altijd bezig. Druk met werk en thuis met mijn twee pubers. Eten is voor mij vooral een sociale activiteit. Ik kook graag en het liefste als ik uitgebreid tijd heb. Al 20 jaar geniet ik van een kookclub met vrienden uit mijn studententijd! Heerlijk om elkaar na al die jaren nog steeds te treffen, rond een goed gevulde tafel met passende wijnen. Bij voorkeur dus een vérse, zelfgemaakte pasta, maar uit pragmatische overwegingen wordt ook het vaak een kant-en-klare variant... Het ‘koken-voor-iedere-dag’ is een ander verhaal. Het best is lastig om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten, met kieskeurige kids. Toen ze klein waren had ik ‘Kindermenuutje-met-een-parapluutje’ bedacht, om meer variatie in kindermenu’s in restaurants te promoten. De jongens kregen regelmatig nieuwe dingen voorgeschoteld, onder het mom van een test-recept. Tot ze er achter kwamen dat het vooral een idee was. En dat deze HittePetit vééél te druk was om er écht werk van te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *