Een nieuw foodwalhalla in Rotterdam: de Markthal!

markthal_rotterdamKoningin Maxima kwam speciaal langs en foodies vanuit de hele wereld keken ernaar uit: de opening van de Markthal in Rotterdam op 1 oktober. Het is de eerste overdekte food markt van Nederland met maar liefst 96 kramen en 20 winkels en restaurants met een ongekend aanbod aan goed eten.

Kunstwerk

Wij togen er de eerste zaterdag na de opening heen met kinderwagen. Dat was niet zo’n geweldig idee, want het was superdruk. Iedereen, van rasechte Rotterdammer tot toerist, was nieuwsgierig en wilde een kijkje komen nemen. Ik gok dat de winkeliers nog niet eens zo veel verkocht hebben, iedereen wilde vooral even komen kijken. Maar geef ze eens ongelijk, het is prachtig. Het is niet alleen een foodwalhalla, ook het gebouw zelf is een kunstwerk op zich. Het plafond is nog wel het meest bijzonder. Met een oppervlakte van 11.000 m2 en heldere kleuren is het niet vreemd dat het ook wel de Sixtijnse kapel

mediterrane_kraam_markthal

van Rotterdam wordt genoemd.

Gevarieerd aanbod

Omdat het zo druk was, hebben we alleen even een kort rondje gemaakt om een indruk te krijgen. Wat ons opviel is de mooie variëteit aan aanbod. Veel verschillende producten en niet alleen maar luxe artikelen, wat we eigenlijk hadden verwacht. Ook veel mediterrane kramen met heerlijke olijven of vers Turks brood. We waren nog even op zoek naar het eerste consumentenverkooppunt van Koppert Cress, bekend van de kiemplantjes, in Nederland. Deze kraam konden we zo snel niet vinden, maar we komen  snel een keer terug als het rustiger is.

Gewone markt

mossels_markt_rotterdamEn de gewone markt dan, wat is daar mee gebeurd? Op de Binnenrotte staat nog steeds de ouderwetse markt, en daar was het alleen maar drukker. De aanwas van mensen voor de Markthal waaiert later ook nog uit over de markt. Wij gaan er even naar onze favoriete kraam dit seizoen: de mosselkraam. Voor 5 euro een flinke bak dampende mossels delen, terwijl je die zij aan zij met de mede Rotterdammerts opeet. Heerlijk!

Markthal, Rotterdam

Adres: Ds. Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam

Website: Markthal.nl

Openingstijden: Dagelijks van 10.00-20.00 uur. Op vrijdag tot 21.00 uur en zondagen van 12.00-18.00 uur.

Onder de loep: Groot aanbod van marktproducten onder een prachtig kunstwerk.

Tags from the story
, ,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *