Even bijkomen bij Maison Numero Neuf

Ik ga op reis en neem mee …. Nou, voor de eerste nacht alleen een tandenborstel 🙂

Inmiddels is GauxFresh weer terug van een heerlijke vakantie met haar gezin in Frankrijk: “Drie weken mochten we genieten van de geur van vers gebakken stokbroden en die heerlijke Franse kaasjes. Maar voordat wij op de plek van bestemming waren hebben we onderweg bij een Chambre d’Hôte geslapen. Een van mijn grote wensen is om er zelf ooit eentje te beginnen. Maar dat terzijde.

maison numero neuf achterkant huis

15 uur rijden is echt te lang

Omdat ik niet zo’n fan ben van 15 uur rijden op 1 dag hebben we dit jaar voor de heenreis een tussenovernachting geboekt. Nu kun je ervoor kiezen om in een van die grote bakbeesten langs de snelweg te slapen, of je kiest ervoor om de vakantie tijdens de eerste stop al te laten beginnen. Via via kwamen we bij Maison Numero Neuf terecht. Een uiterst charmant pand aan een smal straatje in het dorpje Souterraine. Voor de leken onder ons dat ligt iets boven Limoges ongeveer 5 minuten van de snelweg af. Daar werden wij ontvangen door de man des huizes Duncan. Een vrolijke (best aantrekkelijke) man die dit gastenverblijf samen met zijn vrouw runt.

maison numero neuf voorkant huis

Een bekende taakverdeling

Ook in deze contreien zijn de taken weer als van ouds verdeeld. Vrouw in de keuken en de man zorgt voor het hout op de kachel. Lisa (de vrouw des huizes) heeft daarom ook heerlijk voor ons staan koken die avond. Dus nadat we onze tandenborstel in de kamer hadden gelegd konden we aanschuiven in de tuin. Ik was mijn nieuwsgierigheid niet de baas en ben met mijn kleine ventje even op ontdekkingstocht gegaan in de tuin waar de kippen aan het dwarrelen waren. Een schommeltje hier en een luie stoel daar… Met het zonnetje erbij is het genieten geblazen in midden Frankrijk.

maison numero neuf tuin

De maaltijd

Bij ons aperitief schoven er nog twee dames aan die het vervolg van hun Pelgrimstocht gingen realiseren, waar ze twee jaar geleden aan begonnen waren. Je raakt al snel in gesprek. En als dat dan ook nog eens gaat onder het genot van een drankje en een heerlijke maaltijd dan hoor je mij niet meer klagen. En mijn man overigens ook niet. Het voorgerecht bestond uit een mooi tinnen bakje met de meeste romige zachte zalmmousse die ik ooit gegeten heb. Daarbij lag een zalig blaadje rucola met een heel klein beetje olie erover. Meer had het niet nodig.

maison numero neuf voorgerecht zalmmousse

Als hoofdgerecht werden we verwend met een zeer malse kippenpoot op een bedje van linzen met een rood uitje, mooie zongerijpte tomaten en basamicoazijn. Een combinatie om je vingers bij af te likken. Het grappige is dat ik eigenlijk een beetje trauma’s heb als het gaat om linzen eten. Mijn moeder maakte dat vroeger wel eens maar dan met een klodder crème fraiche. Als je tiener bent dan lust je dat gewoon niet. Zo simpel is het…. Nu bijna 20 jaar later zit ik te smullen. Mijn moeder moest eens weten. Zo lekker als het was vergat ik dus een foto te maken helaas. Maar jullie kunnen je vast een voorstelling maken van hoe het eruit zag.

20 recepten

Het nagerecht bestond uit een chocolade taartje dat samengesteld is uit 20 verschillende recepten en daar iedere keer de beste variant van maar dan een beetje beter. Ofwel, ze heeft er erg lang over gedaan om uiteindelijk op het meest perfecte recept uit te komen. Ik kreeg het ook helaas niet mee van haar. Daarbij lag een bolletje vanille ijs. Smullen was het.

maison numero neuf dessert

Toen al deze heerlijkheden op waren hebben we goed geslapen. De volgende dag konden we nog even genieten van een uitgebreid ontbijt. Ik kon het natuurlijk niet laten om ook nog even een zakje van Lisa haar zelf gemaakte Granola mee te nemen. Na het ontbijt konden we onze reis continueren. Vanaf daar nog maar 200 km te gaan naar de Dordogne. Ook in de Dordogne heb ik nog een heel leuk plekje gevonden waar ik jullie de volgende keer over vertel.”

maison numero neuf ontbijt

Maison Numero Neuf, Boutique B&B, Chambres d’Hôte

Adres: 9 Rue Serpente, 23300 La Souterraine, Limousin France

Website: Maisonnumeroneuf.com

Onder de loep: Voor een paar dagen of een tussenovernachting is Maison Numero Neuf een absolute aanrader. Vriendelijk Engels stel dat vol passie verteld over hun ervaringen van het Franse leven. Met een restaurantachtergrond weten zij hun gasten een bijzondere ervaring te laten beleven.

Written By

Smaakspionnen kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom struinen hun Handlangers ook alle steegjes van de culinaire wereld af op zoek naar nieuwe culinaire ontdekkingen! In gastblogs delen ze hun bevindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *