Regenboog recepten: de kleur geel van mais blini’s

mais blini's mais

Maïskorrels

Na het rood van de paprikasoep, het oranje van de worteltaart volgt nu de kleur geel. De kleur geel wordt geassocieerd met lente, geluk en plezier. Er is een keuze aan gele groenten: gele paprika’s, gele Spaanse pepertjes, gele courgettes, courgettes de Nice, maïskorrels, boterboontjes en aardappelen. Als je groenten geel wilt kleuren kan dat met saffraan, kurkuma, of geel kerriepoeder. Mijn zoon vond een geweldig geel recept in mijn nieuwe High Tea receptenboek: Mais blini’s.

mais blini's geitenkaas

Blini

Een blini is dunne, kleine pannenkoek, traditioneel gemaakt van boekweitmeel en wordt geserveerd met bijvoorbeeld zure room, boter of kaviaar. Deze blini’s worden echter gemaakt van mais, ei en courgette. Het mengsel wordt gebonden door wat aardappelzetmeel toe te voegen. Zorg vooraf wel dat je voldoende aardappelzetmeel hebt, bij mij zat er helaas nog maar 1,5 el  in de verpakking; de blini’s dreigden uit elkaar te vallen tijdens het bakken.

Ingrediënten

Met dit recept maak je 10 blini’s:

  • 300 gr maïskorrels (uitgelekt)
  • 1/3 courgette
  • 2 eierdooiers
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tot 4 el aardappelzetmeel
  • kokosolie/geklaarde boter
  • zachte geitenkaas
  • peper en zout

mais blini's courgette

Bereiding

Pureer de helft van de maïskorrels, met de twee eierdooiers en de kerrie met een blender of staafmixer tot een glad mengsel. Schep dit mengsel in de kom waarin de rest van de maïskorrels en in fijne stukjes gehakte courgette ligt, en roer alles goed door elkaar heen. Voeg lepel voor lepel de aardappelzetmeel toe tot een glad en dik mengsel ontstaat. Breng het maïsbeslag op smaak met peper en zout. Verhit in een pan met dikke bodem kokosolie of geklaarde boter, en schep het beslag in bergjes in de koekenpan. Druk ze met de achterkan van de lepel voorzichtig plat. Bak de blini’s aan beide kanten goudbruin. Serveer de blini’s met grove stukjes zachte geitenkaas erop.

mais blini's bakken

Onder de loep

De voorjaarskleur van mais blini’s maakt dit bijgerecht tot een vrolijk hapje, dat gemakkelijk gemaakt kan worden.

 

 

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *