De LunchLadies koken voor Roparun!

Dit keer geen restaurant dat een kritisch bezoek van de LunchLadies krijgt, maar een home made lunch van de LunchLadies zelf. En daarmee bedoelen we niet een knusse lunch voor twee. Nee, we hebben lunch voorbereid voor maar liefst 28 collega’s!

Koken voor Roparun

Waarom is dan een logische vraag. Begin juni gaan we meedoen aan de Roparun, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam. Met dit grote evenement, waarbij we met een team van 25 mensen een sportieve prestatie leveren, halen we geld op voor mensen met kanker.

Uiteraard richten we ons op een zo hoog mogelijk bedrag wat we via allerlei initiatieven hopen te behalen. Dus dat betekenr ook zelf aan de slag: de LunchLadies support the Roparun lunch

Het menu

We kwamen met het idee om een lunch te organiseren, waarvoor onze collega’s zich in konden schrijven. Uiteraard wisten we dat we niet zomaar weg zouden komen met een stapel bruine boterhammen met kaas… Maar wat dan wel? Al vrij snel uit op 2 van onze favoriete (lunch)gerechten: een goed gevulde Italiaanse salade en een huisgemaakte pizza.

Marketing

Toen was het tijd voor de ‘marketing’. We stuurden een mail naar het hele kantoor met een aankondiging van dit exclusieve evenement. De enthousiaste reacties stroomden gelijk binnen!

De voorbereiding

Lunch voor 28 mensen maak je natuurlijk niet binnen 5 minuten, dus we konden de avond vantevoren al aan de slag. Met 2 tassen vol boodschappen konden we beginnen met de voorbereidingen – snijden wat we snijden konden, alles in bakjes en mee naar kantoor.

Makkelijk, toch?

Gelukkig zijn deze gerechten makkelijk te maken (behalve als onze collega’s dit lezen: dan bedoelen we moeilijk, echt heel moeilijk). Voor wie nieuwsgierig is geworden hierbij de recepten (inclusief tips voor variaties!).

koken voor roparun inkopen

Italiaanse salade

Ingrediënten:

 • 150 gram rucola melange
 • Flink stuk pecorino kaas, geraspt (Gran padano is ook erg lekker)
 • Halve meloen, in stukjes (peer is ook erg lekker)
 • Handje geroosterde pijnboompitten
 • Klein bakje mini trostomaatjes of cherrytomaatjes
 • 1 bakje streaky bacon
 • Italiaanse kruiden dressing (Calve Salade mix vinden wij zelf erg lekker, maar je kan de dressing natuurlijk ook zelf maken)

Meng alles in een saladekom en serveer met een ciabatta broodje. Echt een super lekker en kleurrijk bord!

koken voor roparun salade

Huisgemaakte pizza (voor 4 personen)

Ingrediënten:

 • Verse pizzabodem (wij gebruiken die van Tante Fanny). Bij de verse pizzabodem zit ook een heerlijke tomatensaus
 • Half zakje geraspte kaas
 • Zongedroogde tomatenreepjes (in olie)
 • 1,5 bolletje mozarella
 • Verse basilicumblaadjes

Als de pizza uit de oven is kun je lekker wat rucola op de pizza leggen. Daarbovenop kun je nog een paar plakjes Parmaham of gerookte zalm toevoegen (niet meebakken)

koken voor roparun pizza

Het resultaat

Door alle voorbereidingen zijn we op de dag zelf nog maar een uurtje bezig om alles klaar te zetten en met name om de pizza’s te bakken. We hebben het idee een echt restaurant te zijn als ineens iedereen hongerig in de rij staat. Tijd om de borden uit te delen en aan te vallen!

Al snel horen we positieve geluiden vanaf de tafels komen. Gelijk kregen we de vraag of we dit nog een keer wilden. Er waren collega’s met spijt dat ze zich niet ingeschreven hadden. Wie dat wel had gedaan wilde eigenlijk ook graag het andere gerecht een keer proberen.

Maar, het allerbelangrijkste is dat we met deze super leuke ervaring 107 euro toe kunnen voegen aan het opgehaalde geld voor de Roparun!

koken voor roparun collegas

Onder de loep

Website: Roparun.nl

Team 231 (SKIM)

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *