Een wijntje bij de lunch: altijd een goed idee bij Millers Den Haag!

De lijst met plekken waar de LunchLadies zijn geweest blijft (gelukkig) maar groeien. Maar ja, hoe zorg je er dan voor dat je wel een echte ‘spion’ blijft? We gaan buiten de stadsmuren van Rotterdam, lunchen in hartje Den Haag dit keer. En met ‘we’ bedoelen we niet het vertrouwde LunchLadies duo, maar LunchLady Iris gaat gezellig op pad met een (nog) undercover special agent. De missie is: lunchen, terras hangen, borreltje erbij en natuurlijk mensen kijken. De plek om deze missie te voltooien: Millers Den Haag.

Van shoppen krijg je trek

Shopaholics weten het allemaal, van goed shoppen krijg je vanzelf trek. In Den Haag stop je dan om plaats te nemen op het grote en zonnige terras van Millers. Rond 14.00 uur is er gelukkig nog genoeg plek, zowel aan de kant van het Plein als het terras aansluitend aan het café. Leuk, kunnen we ook wat naar de stijlvolle inrichting van Millers binnen spieken. Binnen is het minstens zo ruim opgezet en je zit er dankzij de goede belichting nog steeds knus.

Millers Den Haag Terras Lunch

Gevarieerde menukaart

Terwijl wij rustig op het terras zitten, schuift een menigte aan winkelend publiek aan ons voorbij. Deze is net zo divers als de lunchkaart. Naast het broodje kroket en de bekende boterham Old Amsterdam zien we de Franse, Italiaanse en Aziatische keuken voorbij komen.  Ze hebben een ruime keuze aan zowel warme als koude gerechten. Bovendien zien we veel lekkere en bijzondere ingrediënten. Zo maakt de combinatie van pulled pork, kruiden creme fraîche en zoetzure pompoen ons bijvoorbeeld erg nieuwsgierig. En ook voor de truffelliefhebber is de menukaart bij Millers een feest: truffelrisotto met bospaddenstoelen of een lekkere carpaccio met truffelmayonaise. Wij krijgen echt honger!

Het duurt even, maar uiteindelijk kunnen we een keuze maken en bestellen een quiche en een salade. De quiche is gemaakt van geitenkaas, Emmenthaler, blauwaderkaas en heeft een balsamicodressing. Al met al een zeer smakelijke en goed gevulde quiche. Wat vooral erg lekker is, is dat je de verschillende kazen in verschillende happen kan proeven. We vinden het nadeel van een quiche vaak dat het op een gegeven moment saai wordt, maar dat is hier niet het geval. Bovendien merk je gelijk dat het goede balsamico is, hij is helemaal stroperig en past dan ook erg goed bij het gerecht. Alles bij elkaar zeker een aanrader.

Millers Den Haag lunch quiche

Salade met een Asian twist

De salade bestaat uit rauwe zalm, sesam, spinazie, komkommer, avocado en shoyudressing. Een salade bestellen als lunch kan een gewaagde keuze zijn; soms is het net te weinig of een beetje te saai. Deze salade rauwe zalm is precies goed. We zijn erg positief verrast door hoe rijk de salade gevuld is, we hadden eigenlijk niet verwacht dat er zoveel zalm op de salade zou zitten.  Het is een hele lekker combinatie van ingrediënten en de shoyu geeft het geheel een verrassend frisse smaak.

Millers Den Haag lunch salade zalm

Wat een wijnkaart heeft Millers

En wat drink je bij zo’n smakelijke lunch? Met grote ogen kijken we naar de wijnkaart die Millers aanbiedt. De keuze is enorm, en de smakelijke omschrijvingen maken de keuze niet makkelijker. Na wat wikken en wegen over een frisse wijn met een vleug van peer en perzik gaan we uiteindelijk toch voor een Roemeense wijn van de Fetească Regală druif.

Nu is een wijntje tijdens lunch natuurlijk heerlijk, maar we weten zeker dat je ook bij Millers terecht kunt voor een avond goed borrelen. Met deze geweldige keuze in wijnen hoef je je de volgende dag absoluut geen zorgen te maken over ‘hoofdpijnwijn’.

Millers Den Haag wijn

Wij hebben heerlijk gegeten en gedronken en zijn weer klaar om de stad verder te verkennen. Millers Den Haag biedt wat je ervan verwacht. Een lekkere plek om te genieten van een glas wijn, vanaf het terras mensen kijken en bij te tanken voor een volgende shop ronde. Net wat we nodig hadden!

Millers Den Haag

Adres: Plein 10a, 2511 CR Den Haag
Website: Millersdenhaag.nl
Onder de loep: Lekker lunchen met een goed glas wijn op het ruime terras van Millers in hartje Den Haag.

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *