Lentebok proeverij

De bierproeverijen beginnen een leuke traditie te worden op dit blog. Na de Weizen en Herfstbok proeverijen was het nu de beurt aan de Lentebok bieren. We trommelden een testpanel op en kochten 9 verschillende lentebieren in. We delen de resultaten met je!

lentebok proeverij bieren

Lastig vergelijken

Wat ons als allereerste opviel, was dat het proeven en vergelijken van de lentebieren nog best lastig is. In tegenstelling tot de herfstbokken, waar veel verschillen waren tussen de bieren en we veel verschillende smaken konden herkennen, zagen we niet heel grote smaakverschillen bij het lichte, vaak blonde, Lentebok bier. Maar er waren zeker winnaars en verliezers in deze blinde test.

Verliezers

We bouwen de resultaten rustig op naar het hoogtepunt en beginnen met de verliezers. In de Herfstbok test scoorde Brand nog de eerste positie, maar in de Lentebok proeverij viel de Brand Lentebock in het niets bij de anderen. Een flets bier, dat onnatuurlijk smaakt. Ook de Alfa Lentebok belandde in de verliezersgroep. Een klein zoetje is lekker in een bokbier, maar dit bier is veel te zoet. Hierdoor wordt het te zwaar en drinkt het niet lekker door.

Lentebok proeverij

Vreemde eend

Als inwoners van Vlaardingen wilden we zeker een keer het Vlaardingse Vulcaan bier in een test voorbij laten komen. Hun Lentebock scoorde zeker niet slecht, maar was bijna niet als lentebok te herkennen. Met donkere chocolade- en houttonen smaakt het bijna als een herfstbok. Hoewel het bier echt lekker was, gingen de glazen niet leeg, toch een beetje te zwaar. Dit bier zou lekkerder smaken bij de open haard dan op een zonnig terras.

Lentebok proeverij

Winnaars

Grolsch Lentebok had een goede balans tussen zoet en bitter. Lekker fris en met een aangenaam prikkeltje. Zeker een van de winnaars. Net als Budels Lentebock, dat iets zoeter is. Bijna karamelachtig, maar toch met een klein bittertje. Absolute winnaar was unaniem het Jopen Lentebier. Een heerlijk fruitig en bloemig biertje, waar je echt het lentegevoel bij krijgt. We hoorden bij wijze van spreken de lammetjes mekkeren als we een slokje nemen.

Lentebok_bieren

Geproefde lentebok bieren

  • Alfa Lentebok
  • Brand Lentebock
  • Budels Lentebock
  • De Leckere Springhaver lentebok
  • Grolsch Lentebok
  • Gulpener Lentebock
  • Jopen Lentebier
  • Texels Springtij
  • Vulcaan Lentebock
Tags from the story
, , , ,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *