Lekker Laren: Prinselijk proeven in ’t Gooi

Jammer dat het al voorbij is. Maar wat een feest was het voor GauxFresh om als eerste een rondje te mogen maken tijdens de derde editie van Lekker Laren afgelopen weekend.

“In de te gekke omgeving ’t Gooi wordt jaarlijks het centrale plein 1945 omgebouwd tot The Place to be. Zien en gezien worden noemen wij Hollanders dat. Nu heb ik weinig bekende Nederlanders gespot, maar aan het eind van de tour liep ik toch even tegen Willeke Alberti op. In mijn spontaniteit zei ik haar vriendelijk gedag, alsof ik haar kende. Iet wat verbaasd kreeg ik een stralende glimlach terug terwijl we aansloten in de rij bij de Moet et Chandon bar.

Lekker laren entree

Culinaire traktaties

Een ruime gelegenheid aan culinaire traktaties stond op ons te wachten. Iedereen had flink zijn best gedaan om het ons naar de zin te maken. Zo begonnen we bij de stand van Hocras, waar we verwend werden met een sandwich met Parmaham en coquilles st jacques. Veel tijd hadden we niet omdat we aardig wat stands af moesten.

Lekker laren parmaham coquille

Paradijs op aarde

Eerst nog even buurten bij het Paradijshof, waar een uiterst vriendelijke Indiase jongeman ons vertelde over het ontstaan van hun merk. Ontwikkeld door zijn ouders en overgenomen door de kinderen hebben ze mooie curries en andere lekkernijen geproduceerd voor zowel de particuliere markt, als verschillende restaurants wereldwijd. Echt reclame maken doen ze niet, dus het was bijzonder dat hij ons zijn passie over wilde brengen. Nu is curry natuurlijk iets dat je in veel verschillende smaken kunt krijgen, maar zoveel….. dat had ik nooit gedacht.

lekker laren paradijshof

We mochten er een aantal proeven uiteraard waarbij de zwarte truffel curry (lekker bij Pasta en Kip) toch echt wel mijn voorkeur had. Er zijn geen chemische zouten aan toegevoegd. Producten gemaakt met onvoorwaardelijke liefde verteld hij. De hemel op je tong. Stukjes Kip gemarineerd in een knoflook curry lag klaar op een hele mooie buiten bakplaat van OFYR! En zoals de vrouwelijke lezers kunnen zien waren niet alleen de hapjes op de bakplaat erg lekker….

Lekker laren Lekkere hapjes

Website: Paradijshof.nl

Website: Ofyr.nl

Kennen jullie George?

Wat me toch echt wel is bijgebleven, is de tonijn pizza van George. Alsof er een engeltje over je tong piest. Een knapperig filodeeg met mooie tonijn en een goed glas rosé liet ons even stil staan bij waar het leven nou echt om draait. Genieten. Om een gezellig avondje uit te gaan moet je dus bij George L.A. in Laren zijn. En voor de ouders onder ons, je kunt je kind meenemen want blijkbaar hebben ze een leuke speelgelegenheid voor kids.

Adres: Naarderstraat 46, 1251 BD Laren

Website: Cafegeorge.nl/george-la

lekker laren george la tonijn pizzaHeerlijk allemaal maar de tour ging weer verder…. Tjop tjop. Op naar de volgende culinaire versnapering. Zo kwamen we nog langs restaurant De Goede Gooier, waar we een bijzonder gerecht kregen. Namelijk zalm met trekdrop. Niet bepaald mijn voorkeur, maar wel leuk om eens te proeven. De wijn was overigens fantastisch. Maar nu had ik ook wel erg dorst met die bloedhitte. We dronken een Monte Bianco met een verfrissende blend van Chardonnay en Sauvignon. Heerlijke gerechtjes voor overdag bij mooi weer op het terras of binnen met uitzicht over de hei. Patron Cuisinier Fabrice Patay en Claudia Gräser staan aan het roer van de Goede Gooier. De Goede Gooier ligt mooi centraal tussen Bussum, Laren, Blaricum en Huizen. Mocht je eens romantisch willen dineren met je liefje …
Adres: Crailoseweg 151, 1261 AA Blaricum.
Website: Degoedegooier.nl

De blauwe

Inmiddels zit ik wel een beetje vol… Maar het is allemaal te lekker dus ging ik nog even mee naar de stand van Restaurant Blauw. Nu zou je denken, waar komt die naam vandaan. De Aziatische en negroïde bevolking worden vaak “de blauwe” genoemd. Dat komt omdat veel kindjes met deze afkomst geboren worden met een blauwe vlek boven de billen. Natuurlijk niets om je zorgen over te maken aangezien dat vrij snel na de geboorte weg trekt. Maar toch wel leuk om te weten vond ik zelf. We kregen een doradefilet en gado gado om je vingers bij af te likken. Ik zou zeggen ontdek de authentieke indonesische keuken nog eens opnieuw en ga naar Restaurant Blauw. Selamat Makan! Ofwel, Smakelijk Eten!”

Adres: Springweg 64 3511 VT UTRECHT
Website: Restaurantblauw.nl

Lekker Laren

Onder de loep: Voor dit jaar is het event helaas al weer voorbij. Maar volgend jaar is het zeker een leuk dag/avond besteding. Mocht je overdag gaan, dan is er ook aan de kindjes gedacht. Het culinaire evenementen seizoen is gelukkig nog niet afgelopen. Voor iedereen die met deze prachtige nazomer nog op jacht wil naar nieuwe gerechten of gewoon gezelligheid heb ik nog even wat tips:

  • Van 8 t/m 11 september evenement TREK in Den Haag
  • Op 17 september Art Flavours in Amsterdam
  • Ook op 17 september Smaakboulevard aan de Sloterplas in Amsterdam
Tags from the story
, , , , ,
Written By

Smaakspionnen kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom struinen hun Handlangers ook alle steegjes van de culinaire wereld af op zoek naar nieuwe culinaire ontdekkingen! In gastblogs delen ze hun bevindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *