La vita è bella

La vita e bella RotterdamOh, wat houd ik toch van Italiaans eten. De magie van een vakantie in Italie helpt natuurlijk ook vaak mee, maar ook in Nederland ervaar je soms een stukje magie. Dat overkwam me laatst bij La Vita è Bella in Rotterdam, een Italiaanse speciaalzaak. En dan hoeft een review niet lang te zijn, dan is het gewoon een topper.

Antipantastisch!

Maar laten we bij het begin beginnen. Het was een heerlijke donderdagmiddag en we togen naar de Oostzeedijk beneden voor een lunch. Op de straat staan kleine tafeltjes en stoeltjes, waar je heerlijk in de zon kunt zitten. We kozen er een heerlijk glaasje prosecco bij en lieten ons verrassen met een antipasti schotel. Schot in de roos! We kregen heerlijke ham uit Umbrie, venkelsalami, pittige salami, pecorino kaas met aardbeien, Parmigiano Reggiano met framboos, olijven, truffeltapenade en salade Caprese met 2 soorten tomaatjes, met wat heerlijk brood erbij. We hebben gelijk een nieuw woord verzonnen hiervoor: antipantastisch! Enige waar we nog om hebben moeten vragen is wat olijfolie op tafel, want toen alle heerlijkheden van de antipastischotel op waren haalden we daar graag nog wat restjes brood doorheen. Maar verder topmiddag!

Lavitaebella_antipasti_rotterdam

La Vita è Bella, Rotterdam

Adres: Oostzeedijk Beneden 229, 3061 VT Rotterdam

Website: Lavitaebellacatering.nl

Onder de loep: Heerlijke Italiaanse speciaalzaak met bijzondere broodjes, of ga voor prosecco met de antipastischotel!

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *