Biologische heerlijkheden van La Vialla

Logo-Fattoria-La-ViallaAls er 1 boerderij op de wereld kaas heeft gegeten van marketing, dan is het de biologische boerderij La Vialla in Toscane. Prachtig vormgegeven catalogus, meerdere keren per jaar post van de vrienden van de boerderij en altijd dat feel-good gevoel dat je ervan krijgt.

Samen bestellen

Via vrienden krijgen we de tip om een keer met hen mee te bestellen. Je kunt namelijk direct bij de boerderij een bestelling plaatsen en die wordt gratis thuisbezorgd. “Vanuit Italië??” hoor ik je denken. Ja, er zijn alleen 2 voorwaarden. Je bestelling is minimaal 100 euro en je kunt hun producten niet per stuk, alleen per doos bestellen. Maar dat zorgt alleen maar voor een nog groter saamhorigheidsgevoel. 2 keer per jaar versturen wij een mail naar onze eigen La Vialla vrienden of ze nog wat willen bestellen. In een Google Doc wordt bijgehouden wie wat wil, en welke dozen bijna vol zijn. Zo hoef je geen 6 flessen van dezelfde wijn te kopen, maar doen we vaak 3 keer 2 verschillenden. Als je nog 2 enthousiastelingen hiervoor weet te strikken, zijn de dozen al verkocht.

La Vialla wijn en pasta

Alles proberen

Het assortiment bestaat uit een grote hoeveelheid wijnen, pasta, olijfolie, sauzen, koekjes en ga zo maar door. Inmiddels hebben we meerdere keren besteld, en alle wijnen zo’n beetje geprobeerd. Ik moet zeggen dat ik de wijnen niet briljant vind, maar gewoon lekker. Het is vooral het hebberige gevoel geweest, dat we ze allemaal wilden proberen. En nu hebben we ze geprobeerd en hebben we eigenlijk geen favoriet.

 

La Vialla olijfolieWat wel favoriet is bij ons, is hun heerlijke olijfolie. Op de foto zie je links de fles die ik nu in gebruik heb, behoorlijk schmutzig omdat ik er heel zuinig mee ben. Hij kost 12 euro voor 75 cl, maar is overheerlijk in saladedressings. De pasta’s vallen ook goed in de smaak. Vooral de spelt pasta en de mini pasta, die superhandig is voor pastasalades.

Pakketvoordeel?

Eigenlijk wil je gewoon alles hebben. Daar heeft La Vialla ook over nagedacht, ze bieden ook pakketten aan. Prachtig ingepakt en in verschillende samenstellingen. Jammer hieraan vind ik wel dat de prijs van het pakket net iets meer is dan de prijzen van de afzonderlijke producten bij elkaar opgeteld. Terwijl je toch hoopt op in ieder geval een klein voordeeltje! Het enige voordeel is natuurlijk dat je niet alles per doos hoeft te kopen.

— — —

La Vialla, biologische boerderij

Website: LaVialla.it
Onder de loep: Bestel de catalogus en laat je betoveren door dit prachtige familiebedrijf

Tags from the story
, , ,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

1 Comment

 • Goedendag,

  Ik vind alle producten fantastisch…de feestpakketten kunnen en mogen iets duurder zijn…..kijk naar de verpakking…..de verzorging…..dat kost tijd en geld.
  Het is al een feest als het bezorgd wordt.
  Zulke bedrijven moet je zoeken met een lantaarn.

  Met vriendelijke groet,

  Ans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *