La Vespa in Bussum, prima Italiaan om langs te rijden

PuurPetra en ik zochten op een maandagavond een restaurantje in Bussum. En dat was nog lastig, omdat veel restaurants gesloten waren. Maar bij La Vespa stond een scooter op straat te blinken en het terras zag er uitnodigend uit. Totdat we overal bordjes met ‘gereserveerd’ erop zagen staan. We vragen toch maar even of we een hapje kunnen eten, en dat kon gewoon. De bordjes stonden er ‘uit voorzorg’, raar!

Focaccia en vitello tonnato La Vespa

Doggybag

De focaccia met parmezaan en rode ui vooraf is echt huge. Eigenlijk gewoon een pizza bianco, de hoeveelheid had ik onderschat. Leuk om te delen als voorgerecht, maar Petra eet geen deegwaren … Ik doe m’n best en kom tot halverwege. Er moet toch ook plaats overblijven voor het hoofdgerecht! Gelukkig kan ik een doggybag meekrijgen. Koud de volgende dag ook lekker. PuurPetra kiest voor een Vitello tonnato en is tevreden. De tonnato is heerlijk smaakvol, precies zoals die hoort.

Pizza tartufo uit de houtoven bij La Vespa

Pizzaberg

Voor het hoofdgerecht kies ik voor een pizza Tartufo (met tomatensaus, mascarpone, parmezaan, rucola, truffel en coppa di parma) uit de houtoven. Een enorme berg rucola, parmezaan en parmaham bedekt de pizza en drukt de smaak van de tomatensaus en truffel weg. Jammer! Petra’s melanzane is oké, maar had wat pittiger gemogen. We drinken er een lekker flesje witte huiswijn bij, ‘Berico the sun’, een mix van Sauvignon blanc en Garganega.

La Vespa Berico the sun

Chaos

De jongen die ons bedient was in het begin erg eager en liet ons bijna niet met rust. Later op de avond, toen de zaak inmiddels vol zat, was daar niks meer van te merken. Erg chaotisch en geen tijd meer voor ons. De koffie liet zo lang op zich wachten dat we die maar hebben gecancelled en zijn gaan afrekenen.

La Vespa, Bussum

Adres: Stationsweg 2, Bussum
Website: LaVespa.nl
Onder de loep: Niet aan tafel gaan zitten, gewoon lekker afhalen!

Tags from the story
, ,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *