Hemels menuutje bij Kwiezien

Op een zonnige avond togen we met een groep meiden naar Katendrecht voor een bruiloft. Het was nog moeilijk beslissen waar we vooraf zouden gaan eten, want er is zo veel lekkers te vinden op Katendrecht. Maar Kwiezien stond hoog op ons lijstje; daar wilden we graag nog een keer naartoe.

Zonnig terras

Op het pleintje voor de Delistraat aangekomen blijkt direct dat we de juiste keus hebben gemaakt. Dit is toch wel het lekkerste terras van Katendrecht met lang profijt van de zon, wij zitten goed! Bij Kwiezien willen ze je graag een hele avond verwennen. Daarbij heb je keus uit een 3, 4 of 5 gangenmenu, met een gemakkelijk concept waarbij alle gerechten 9,50 euro kosten. Je kunt dus gerust ook 3 toetjes of 3 hoofdgerechten bestellen, maakt allemaal niet uit. Het is nog moeilijk kiezen, want het ziet er allemaal zo lekker uit.
Fluweelzachte Bloemkool Bitterbal bij Kwiezien

Fluweelzachte bloemkool

We beginnen allemaal met de bloemkool bitterbal met hazelnootmayonaise. Oh hemel, wat een heerlijke fluweelzachte vulling. Goddelijke smaak, een knaller van een binnenkomer. Met de zon in ons gezicht concluderen we dat de avond al niet veel beter kan worden. Ook met dank aan de aangename bediening die de feestvreugde goed in stand kan houden. Aangename service en veel oog voor detail. De zwangere dame onder ons werd uitgebreid door het menu begeleid wat wel en niet kon. De jongen die ons de borden bracht had niet de bestelling opgenomen, maar wist bij iedereen precies welk gerecht moest worden geserveerd.

Kalfstartaar bij Kwiezien in RotterdamHier wordt niet gekluifd

Als voorgerecht kies ik voor de kalfstartaar met piccalilly gelei, sesam krokantjes en gefrituurde kappertjes. Heerlijk zacht hapje met aangenaam krokantje. Vervolgens had ik me verheugd op een potje kluiven met de spareribs, maar dat was heel even schakelen toen ik het bord voor me kreeg. De botjes waren weg! In een mooi baksteentje was het krokant gekruide vlees gesmeed. Super van smaak en toch eigenlijk wel makkelijk dat ik minder kans had op knoeien op mijn feestjurk. Als we toch even kritisch mogen zijn, was het niet handig dat we uit een bord met een ronde bodem de gekonfijte groenten met mes en vork moesten oplepelen. Zat ik stiekem toch een beetje te knoeien!
Krokante spareribs bij kwiezien

Hemels einde

Normaal gesproken zouden we uitgebreid de tijd nemen voor onze vier gangen, maar we moesten toch een beetje opschieten om op tijd te zijn op de bruiloft aan de overkant. De Vanillesoufflé met chocolademousse heeft 20 minuten bereidingstijd vermeldde de menukaart. Een snelle blik op de klok leerde dat we dat precies gingen redden. En met dank aan de chef, die ons lekker rap overal doorheen hielp. En we kregen er zeker geen spijt van. Aan dit hemelse menu komt een zalig einde. De soufflé is misschien een klein tikje eierig, maar heerlijk zacht van smaak. De chocolademousse wordt er aan tafel nog even doorheen geroerd en is voorzien van lekkere chocoladeknettertjes. We gaan voldaan richting het feest.
Vanille soufflé met chocolademousse bij Kwiezien

Kwiezien, Rotterdam

Adres: Delistraat 20-22, Rotterdam

Website: Kwiezien.nl

Onder de loep: Laat je verwennen door het team van Kwiezien op een heerlijk terras.

Kwiezien in Rotterdam

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *