Kransvormen getest voor de perfecte ‘taart met gat’

Als Lady MacPie ben ik uiteraard altijd nieuwsgierig hoe verschillende kransvormen bevallen. Zolang ze maar laag zijn en een gat in het midden hebben :-). (Voorlopig) geen tulbandvormen dus. Ik heb twee kransvormen getest die KookPunt in de collectie heeft: de Grilo bakeware puddingvorm van 18 cm diameter en de ‘La Forme Plus’ van Kaiser, een springvorm van 26 cm.

La Forme Plus feest

La Forme Plus

Om met die laatste te beginnen: het is alvast handig dat er twee verschillende bodems bij zitten. Een platte en een bolle, met schelpachtige vormpjes erin. Hij ziet er robuust uit. Ik heb mijn twijfels bij het feit dat ie uit twee delen bestaat, maar de verpakking belooft dat hij echt niet gaat lekken.

Auberginekiptaart La Forme gevuld

Ik verzin een gezond recept dat behoorlijk nat is: een auberginekiptaart met hele tomaten. Uiteraard. Eens kijken of jij niet gaat lekken, vormpje. En ik kies ook een wat steviger taartsoort, met chili con carne y chocola (dit recept volgt later). Het is even wennen met de sluiting van het ding: die bestaat uit twee delen. Maar als het eenmaal zit, dan zit hij ook goed dicht en bij het openmaken is het handig dat de vorm er ruimschoots af kan. Ik had gehoopt dat de platte bodem ook als deksel zou kunnen fungeren, handig bij het vervoer, maar dat blijkt helaas niet het geval. Misschien een idee voor Kaiser om dat alsnog te ontwikkelen.

auberginekiptaart met oestersaus

Het ‘natte’ recept bleek inderdaad een uitdaging: het tomatenvocht stond tot aan het randje en het was wat extra schoonmaken in de gleufjes, maar hij heeft het gehouden. Ook na een paar keer intensief gebruiken zie je geen schade aan de anti-aanbaklaag en hij maakt makkelijk schoon, op de gleufjes na dan en de sluiting.

Het ‘schelpjespatroon’ doet lekker Duits aan, met als gevolg dat iedereen de chili-con-carnetaart voor een appelgebakschnittdingest aanziet. Haha. Wel jammer dat het patroon alleen bovenop zit en niet verder doorloopt.

Kortom: een fijne vorm, goede prijs. Iets teveel onderdelen wat mij betreft. Ik geef ‘m een 7,5.

Grilo bakeware puddingtrommel

Die heb ik uitgeprobeerd met de Plumpudding en daar is hij heel goed bevallen! De plumpudding is een soort broodcake en daar is deze vorm uitermate goed geschikt voor. De anti-aanbaklaag lijkt dik genoeg, ik heb in ieder geval nog geen gebruikssporen kunnen ontdekken en de cake liet makkelijk los.

recept plumpudding puddingvorm

Het wordt ook wel een ‘waterbadvorm’ genoemd, omdat je deze vorm ‘au bain-marie’ gebruikt. Het deksel trok goed vacuüm tijdens het stomen, waardoor de plumpudding lang houdbaar bleef en niet nat werd tijdens het stomen.

recept plumpudding kerst

Verder vind ik het een mooie vorm, wel een beetje aan de hoge kant voor mijn doen, maar dat compenseert hij weer doordat hij klein is en het patroon loopt mooi door aan de zijkanten. Een welverdiende 9!

De plumpudding hield deze vorm lang bezet, dus vandaag kan er weer een andere stoompudding in! Binnenkort de resultaten en recepten :-). Was bapao niet ook een stoomgerecht? …. Hmmmm

Kransvormen van Kookpunt

De beide kransvormen zijn verkrijgbaar in de webshop (en winkels) van Kookpunt:

Korting!

In samenwerking met Kookpunt mogen we je een mooie korting aanbieden als jij ook met deze kransvormen wilt gaan koken. Tot en met 1 maart 2017 krijg je in de webshop van Kookpunt met de actiecode ‘smaakpionnen’ 10% korting op deze vormen. Je kunt de actiecode in je winkelmandje invoeren (zie voorbeeld screenshot). De actiecode is geldig op beide vormen. Uiteraard is er geen limiet. De vormen kunnen deze periode zo vaak besteld worden als gewenst, waarbij iedere keer opnieuw de korting van toepassing is.

kransvormen screenshot korting

Written By

Lady MacPie vraagt zich bij elk ingrediënt af: kan hier misschien ook een taart mee gemaakt worden? Elk eetmoment is volgens haar wel geschikt voor een taart: van ontbijttaart naar lunchtaart, via een zoete 4-uur theetijdtaart naar de afsluitende avondmaaltijdtaart (met desserttaart). Elke dag taart eten, zonder aan te komen. Er is echter een strenge taartetiquetteregel volgens Lady MacPie: het moet altijd een lage kranstaart met een gat erin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *