De Koffieomfietskaart is vol!

Bingo, de koffieomfietskaart is vol! De Smaakspionnen hebben alle 7 toptentjes in Amsterdam bezocht en nu gaan we in serieus beraad: wat was nu de beste koffie en wat was de lekkerste taart? Waar zaten we het leukst en waar werden we het meest vriendelijk bediend? Ojee, we komen er niet uit… we doen gewoon nóg een rondje!

Stempels verzamelen

Een tijdje geleden startte ons avontuur bij Coffee Bru in Amsterdam Oost. Daar kregen wij de koffieomfietskaart (we zijn dol op stempeltjes verzamelen!) en sindsdien hebben wij alle 7 specialty coffee bars van die kaart bezocht. Maar waar gingen wij nu de gratis koffie nuttigen die we daarmee bijeen hadden gestempeld…? Moeilijk, moeilijk, want al deze tentjes zijn goed en speciaal op hun eigen manier.

Koffie-oases

Hierbij zetten we alle fijne koffie-oases voor je op een rij:espressofabriek

 

Espressofabriek

Adres: Pazzanistraat 39 (op het Westergasterrein)

Website: Espressofabriek.nl/

Onder de loep: Erg coole locatie voor een goede koffie. Volgens sommigen de beste espresso en volgens anderen moet je er niet komen voor de broodjes. Wij genoten in ieder geval van onze soja latte en carrot cake, die laatste wellicht niet de topper van de lijst, maar nog steeds erg lekker.

 

 

Screaming Beans

screaming beansAdres: Hartenstraat 12 (9 straatjes)

Website: Screamingbeans.nl

Onder de loep: Heerlijke selectie koffie en zoetigheden op deze gezellige plek in de negen straatjes. We zijn ook erg nieuwsgierig naar het restaurant aan de Constantijn Huijgensstraat, waar ze ook wijn en diner serveren.

 

trakteren

Trakteren

Adres: J.P. Heijestraat 119A (West)

Website: Facebook.com/pages/TrakterenKoffie

Onder de loep: Jazeker, een hele traktatie. De eigenaars schenken heerlijke koffies met passie en ook het huisgemaakte gebak is niet te versmaden. Carrot cake, cheese cake, chocolate cake, muffins, cupcakes, blondies…. Een klein maar fijn zaakje in the West.

 

 

sweet cup cafeSweet Cup Café

Adres: Lange Leidsedwarsstraat 101 (bij Leidseplein)

Website: Sweetcupcafe.com

Onder de loep: Alsof je bij iemand op bezoek bent, echt een knus huiskamergevoel bij Sweet Cup. Lekkere koffie en thee in diverse bijzondere geuren, kleuren en smaken. En heerlijke taarten. En een gezellige hond die vrolijk rond hobbelt.

 

kokoKoko

Adres: Oudezijds Achterburgwal 145  (Wallen)

Website: Ilovekoko.com/

Onder de loep: Bij Koko hebben ze naast lekkere koffie en thee ook hele bijzondere en zeer smakelijke glutenvrije en lactosevrije (en suikervrije?) taarten. Daarnaast kun je in deze ruime zaak ook nog mooie kleding shoppen.

 

headfirstHeadfirst

Adres: Westerstraat 150 (Jordaan)

Website: Headfirstcoffeeroasters.com/

Onder de loep: En last but not least waren wij bij de sympathieke mannen van Headfirst in hun (toen) gloednieuwe mooie strakke zaak op de Westerstraat. Heerlijke koffie en lekkere muffins en chocolate chip cookies, jum!

 

white label coffeeDe toegift: White Label Coffee

Adres: Jan Evertsenstraat 136 (bij Mercatorplein)

Website: Whitelabelcoffee.nl

Onder de loep: Oh, en we kregen bij Bru de tip om vooral ook even naar White Label Coffee te gaan op de Jan Evertsenstraat (Bru gebruikt de filterkoffie van White Label). Laat dat nou om de hoek zijn bij mij, dus die tip hebben we uiteraard gevolgd. Wij dronken een Sumatra-koffie, vol van smaak, met een fijn stuk banana bread. Goede tip, dus daarmee vullen wij de lijst graag nog even aan!

 

 

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *