Recept voor kip met honing van mijn eigen imker

kip met honing tafel

Bijen

Experimenteren met ingrediënten. Gewoon omdat het kan, en omdat het leuk is. De basis voor dit gerecht is honing van mijn eigen imker. Mijn man volgde vanuit bezorgdheid voor het welzijn van de bijen (hun aantal neemt dramatisch af wereldwijd!) en om meer buiten actief te zijn een cursus tot imker. En zonder bijen geen bestuiving, en dus ook geen verse groenten en fruit. Dus werden kasten aangeschaft, geplaatst, werd een volk gestart en konden we dit jaar onze eerste eigen honing slingeren! Vers van de raat, zo in de potten.

Honing met muntsmaak

De aanwezige bloemen in de omgeving bepalen de smaak van de honing. De honing die ik bij dit gerecht gebruikte, smaakte naar munt.  Hoe het kan dat deze pot honing naar munt smaakte, blijft een raadsel, want de muntplanten bloeiden nog niet. Wel kunnen we er nu ook in de keuken mee aan de slag. Vandaag marineerde ik malse kipfilets en serveer er verse haricot verts en rösti bij. Dit recept voor kip met honing is een blijvertje!

kip met honing haricot verts

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilets, plat opengesneden
  • olijfolie
  • honing
  • citroengras kruid
  • 3 tenen knoflook
  • een handvol haricot verts
  • rösti (kant en klaar, uit de vriezer)

kip met honing ovenschaal

Bereiden kip met honing

Marineer de kip zo lang mogelijk van tevoren in een mengsel van honing, olijfolie en citroengras. Ik had helaas weinig tijd, dus ik heb de kip ter plekke pas ingesmeerd met het mengsel. Vet een ovenschaal in, en leg de platte stukken kip erin. Leg er enkele tenen knoflook bij om te roosteren. Braad de kip 1 uur in een oven op 180 graden. Plaats de laatste 30 minuten op een vel bakpapier de rösti in de oven erbij. Kook in 5 minuten de haricot verts beetgaar.

kip met honing bordOnder de loep

Smakelijke kip, voor mij op een unieke wijze bereid. Heb jij een eigen recept voor kip met honing?

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *