Moezelwijnen met (en bij) Karakter

Het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam biedt al enige tijd de mogelijkheid om heerlijk te dineren op een unieke locatie, met een gevarieerd aanbod van restaurants. Tussen de oude pakhuizen zit ook restaurant Karakter. Het karakter van dit restaurant zit onder andere in het feit dat ze niet werken menukaarten, omdat ze alleen verse, seizoensgebonden, biologische producten gebruiken. Naast hun passie voor eten, kun je tegenwoordig ook terecht bij Karakter om kennis te maken met hun passie voor wijnen. Sinds kort worden er bij Karakter namelijk ook wijnproeverijen aangeboden. De eerste wijnproeverij die ze aanbieden is gericht op de Moezelwijnen.

Het is tijd om achterover te leunen en ons te laten verassen door lekkere wijntjes en prachtige creaties.

Karakter Ceviche

(Moezel)wijn is fijn

We beginnen met de wijnproeverij. Omdat we wat laat zijn aangeschoven hebben we al snel 2 witte wijnen voor onze neus staan. Een Riesling uit het midden-Moezelgebied, een redelijk lichte en ietwat zoete wijn, maar lekker fris om mee te beginnen. De andere, ook een witte wijn, is een wijn van Karl Sonntag. Deze modernere wijn is een biologische wijn, en wat droger en zuurder, en wat ons betreft de lekkerste van de 2 wijnen.

Bij de derde wijn blijft naast de heerlijke smaak, ook het leuke verhaal dat erbij verteld wordt hangen. Deze witte wijn komt namelijk van een klein wijnhuis van twee 70+ jarige broers die een kleine wijngaard van slechts 1.2 hectare hebben en op zeer traditionele wijze slechts 20.000 flessen per jaar produceren. Dit wordt dan ook wel een bewaarwijn van wereldklasse genoemd. Het is ontzettend leuk om te horen hoeveel kennis ze bij Karakter hebben over de wijnen die ze serveren.

Karakter Moezelwijnen AmuseBij de vierde en laatste wijn van deze proeverij van Moezelwijnen wordt ook een amuse geserveerd. Niet verkeerd na 3 glazen wijn geproefd te hebben! De rode wijn is net als de eerdere witte wijn afkomstig van Karl Sonntag. Een vrije stevige wijn, waar de amuse van hammousse, gerookt spek, en salade van ham, witlof, asperge en artisjok dan ook heel goed bij past.

Rouleau van hoender, de topper van de avond

Karakter Hoender Rouleau

Inmiddels zijn we aardig benieuwd geworden naar de heerlijke gerechten die we al voorbij zien komen op andere tafels. Zodra we zelf aan de beurt zijn om te proeven, zijn we al snel fan van de heerlijke gerechten die hier worden geserveerd. De ceviche van makreel met gestoofde octopus en een salade van komkommer, zeevenkel en cress is en een hele goede start van het diner. Je moet alleen wel van koriander houden die in de salade is verwerkt. Een goede start dus, maar het tweede gerecht is met recht de topper van de avond! Een rouleau van hoender met een Libanese saus, huisgemaakte nacho, en maïs op verschillende manier bereid (in knoflook en gepoft als popcorn). Niet alleen ziet dit gerecht er bijzonder uit met popcorn en eetbare bloemetjes, de rouleau is ook echt heerlijk mals en past perfect bij de Libanese kruiden.

Lekkerste schol ooit?

Karakter Gebakken Schol

Na het favoriete gerecht van de avond, volgt nog een hele lekkere schol. Aan tafel wordt er zelfs gesproken over misschien wel de lekkerste schol die we ooit hebben gegeten. Op de graat bereid en gebakken en gestoofd in de roomboter, met een heerlijk krokant laagje.

We sluiten de avond af met een bord vol diverse toetjes; een cakeje van pinda cacao en havermout (wat qua smaak lijkt op een hele lekkere snickers!), een gemarineerde abrikoos in maple syrup, een bavarois van mango en een hangop van kokosyoghurt. Stuk voor stuk heerlijke toetjes!

Karakter Dessert Abrikoos

Karakter

Adres: Van Vollenhovenstraat 15 (pakhuis 24), 3016 BE Rotterdam
Website: Restaurantkarakter.com
Onder de loep: Bij Karakter kun jeerlijk dinen en winen met moezelwijnen tussen de oude pakhuizen

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *