Kaapse Brouwers

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVorige week vertelden we al enthousiast over de Fenix Food Factory in Rotterdam. We kwamen daar terecht dankzij een bezoekje aan een bierproeverij van de Kaapse Brouwers. En die bierproeverij wilden we nog even extra belichten, want die was de moeite waard!

Kaapse Brouwers is de jongste stadsbrouwerij van Rotterdam. Ze brengen de craftbeer revolution naar Rotterdam en kiezen voor gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje. Geïnspireerd op de haven en gevestigd in de Fenixloods brouwen ze stoere non-conformistische stadsbieren voor een nieuwe generatie bierdrinkers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABlij van bier

Eigenaar Tsjomme nam ons enthousiast mee in zijn verhaal. Hij startte het avontuur van de Kaapse Brouwers omdat hij wilde doen waar hij blij van wordt: bier brouwen. We moeten zeggen dat wij daar ook weer erg blij van werden. We proefden 3 bieren van de Kaapse Brouwers zelf en 3 bieren van andere bijzondere Nederlandse brouwerijen.

1. We begonnen met de Karel van de Kaapse Brouwers. Een Pale ale van 4,5% en een lekkere om mee te beginnen. De passievrucht- en lycheesmaak, dankzij het gebruik van de hopsoort Citra, maakt hem heel bijzonder

2. De Gozer van Kaapse Brouwers, een imperial oatmeal stout, had een bijzondere koffiesmaak dankzij de geroosterde haver. Met z’n alcoholpercentage van 9,8% is het de zwaarste van alle Kaapse bieren

3. Jaapie van de Kaapse Brouwers is een red ale vernoemd naar de schrijver van ‘Hand in hand kameraden’, Jaap Valkhof. Samen met de Karel was dit mijn favoriet.

Kaapse brouwers gozer en bea4. Brett bees
Van brouwerij Emelisse uit Zeeland. We proeven chocola dankzij geroosterde mout en honing tinten, jam!
5. Kompaan 39
Een barrel aged en zwart bier, was niet echt mijn vriend.
6. Rasputin barrel aged IJsbok
We sluiten af met een heel bijzonder bier van Brouwerij de Molen met een extreem hoog alcoholpercentage. Dit bier wordt tijdens het productieproces 3 dagen in de vriezer gedaan, waarna het bevroren water eruit wordt gehaald. Wat overblijft is bier van 19%. Heftig!!!

bierproeverij_kaapse_brouwersKaas- en vleesplankje erbij

Zes bijzondere bieren die de moeite waard zijn om te proeven. Erbij kregen we nog 2 heerlijke planken met boerenkaas van Booij Kaasmakers en vleeswaren van Firma Bijten, beide ook gevestigd in de Fenix Food Factory. Maakte het helemaal af!

Bierwinkel

Voordat we de Kaapse Brouwers verlieten, hebben we nog even een kijkje genomen in hun ‘bierwinkel’. In een zeecontainer achter de bar, staat een bijzondere voorraad met heel veel verschillende bieren. Alle bieren van de Kaapse Brouwers zelf, bieren van brouwerij de Molen en zeer exotische bieren zijn er verzameld. Wij nemen het setje mee met alle biertjes van de Kaapse Brouwers, een leuk cadeau voor een van onze biervrienden.

Kaapse Brouwers bierwinkel

Kaapse Brouwers

Adres: Veerlaan 19-D, 3072 AN Rotterdam
Website: Kaapsebrouwers.nl

Onder de loep: De jongste stadsbrouwerij van Rotterdam brouwt bijzondere bieren. Leuk om langs te gaan voor een proeverij of een biertje met je vrienden.

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *