Kies je eigen vleesmes bij JUST MEET

Vandaag ging de dame van DeDuinen met haar oudste zoon op stap in eigen stad. Restaurant JUST MEET in Leiden probeert het concept van ‘ontmoeten’ met vlees te combineren. Trefwoorden zijn: samen, ontmoeten, kwaliteit, duurzaam, gezellig, lekker en stoer.  Deze woorden waar JUST MEET voor staat komen ook terug in de inrichting.

Welkom

Het restaurant is gevestigd in een mooi oud pand en is van binnen ruimtelijk opgezet. Het hoge plafond, de ruimte tussen de naturelkleuren tafels, bruine stoelen, en de tegels op de vloer met een vleugje goudkleur spreken ons erg aan. De serveerster geeft ons een welkom gevoel. Dit gevoel blijft de rest van de avond. Vragen worden vriendelijk beantwoord, niets wordt opgedrongen, alles gebeurt met overleg zoals de tijd tussen de gangen.

just meet ginkaart

JUST MEET heeft behalve een wijnkaart ook een uitgebreid keuzeboek van gin en vermouth, met een grote variatie aan gin tonics. Wij hebben hiervoor niet gekozen, maar het boekje was wel leuk om door te bladeren.

just meet tonijn

Kleurrijk geheel

Ons viergangenmenu start met een rosbief van tonijn die heerlijk zacht op de tong ‘smelt’. Het knapperige van hazelnootcrunch, quinoa op de bodem, een heerlijke frisse saus, stukjes fetakaas en crème van hazelnoot maken het compleet. Voor het oog is het een kleurrijk geheel.

just meet tartaar draadjesvlees

Tartaar of sukade?

De tweede gang is een krokant gebakken kalfssukade, die 8 uur is gegaard. Maar eh, het ziet er uit als een tartaar. Het is heel verrassend als wij het doorsnijden. De op het oog stevig gebakken tartaar valt uit elkaar in draadjesvlees. Deze tartaar gaat samen met huisgemaakte piccalilly en een stevige smakelijke kalfsjus. Het draadjesvlees is zacht en botermals en het ziet er ook mooi uit.

just meet tartaar foedraal

Kies je eigen vleesmes

Voor het hoofdgerecht komt de serveerster eerst langs met een foudraal speciale vleesmessen. We mogen er 1 kiezen om het vlees te snijden; dit geeft een speciaal gevoel, alsof we een cadeau mogen uitkiezen. Wij herkennen de Opinel uit Frankrijk. De zoon kiest het een steak knife uit Spanje met een dikke handvat genaamd ‘Florentine Kitchen Knife’. En de dame kiest de ‘Deejo’, een mooi ogend mes uit Frankrijk dat er niet echt praktisch uitziet maar wel mooi en super scherp blijkt te zijn.

just meet Black Angus 21 dagen Dry Aged

Vleesspecialiteiten van JUST MEET

Natuurlijk heeft de menukaart van JUST MEET een geweldige keuze aan vlees, waarop ook een speciaal rijtje ‘uit de rijpkast’ te vinden is. De Black Angus Dry Aged van de dame heeft 21 dagen te drogen gehangen in een houten kast in het restaurant. Een precies werkje, want er wordt een logboek bijgehouden welke ribeye aan de beurt is om gebruikt te worden. Het gehele proces geeft het vlees een speciale smaak. De ribeye is goed mooi bruin gebakken, knapperig aan de buitenkant aan binnenkant is het vlees botermals en sappig.

just meet Black Angus Brisket

Stug

Zoon kiest voor Black Angus ‘Brisket’, voor ons een beetje aan de stugge kant. Dit vlees is ook lekker maar smaakt zoals wij het thuis ook kunnen maken. We hadden het sappiger verwacht. Als wij vragen waardoor het vlees een beetje aan de stugge komt wordt ons uitgelegd dat malsheid te maken heeft met de structuur en de plek van de koe of de spieren meer of meer minder worden gebruikt. Omdat we de ribeye allebei lekkerder vonden, hebben we de beide gerechten uiteindelijk gedeeld.

Beide worden geserveerd met groene salade, patat en jus van kalfsvlees. Vanwege onze glutenvrije wensen wordt in de groene salade de croutons vervangen door gepofte rijst. De patat wordt in een aparte frituur gebakken en is altijd glutenvrij.

just meet dessert

Glutenvrij dessert

De zoon kiest voor Bread & butter van suikerbrood, ijs van boerenjongens en compôte van appel; een smakelijke zoete combinatie. De dame krijgt vers rood fruit, met zachte witte chocola en frambozenijs. Echt een heerlijk fris toetje met het zoete ijs en de zachte witte chocola, waar de dame ook erg gelukkig mee is. Soms heb je het geluk dat een glutenvrije keuze heel goed uitpakt, zo ook in dit geval.

JUST MEET steaks & wine

Adres: Breestraat 18, 2311 CR Leiden
Website: www.just-meet.nl
Onder de loep: We voelden ons zeer welkom bij JUST MEET en genoten van hun vleesspecialiteiten. 

just meet rijpkast

Written By

DeDuinen zijn gek op het strand en op lekker eten. De heer is nonchalant en een alleseter. De dame is kritisch en mag alleen glutenvrij eten. Samen op zoek naar de lekkerste gerechten die aan deze criteria voldoen is hun missie. De hedendaagse koks worden gelukkig steeds creatiever bij het bedenken van alternatieven voor tarwebloem. In een restaurant zitten ze het liefst naast elkaar om behalve de gerechten ook het interieur en de bediening onder de loep te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *