Authentieke Italiaanse smaken bij Jamie’s Italian

Jamie Oliver opende vorig jaar Jamie’s Italian restaurant in de Markthal in Rotterdam. Hij stond al lang op ons lijstje en zo maar binnen lopen zit er niet in gezien de immense populariteit van het restaurant, dus de agenda’s werden getrokken en eindelijk was het zover. We konden gaan proeven!

Geoliede machine

Wat ons direct opvalt is de sterk geoliede machine, die het restaurant is. We melden ons bij de ontvangstcounter en worden direct naar het enige beschikbare tafeltje geleid. De hele avond zien we mensen eten, drinken, afrekenen en hun tafel direct weer worden opgevuld. Dat gaat zo door tot een uur of 21.00, dan valt het op de woensdagavond dat we er zijn wat stiller. Maar de aardige serveerster weet ons te vertellen, dat er in het weekend geen verschil meer is tussen lunch en diner, dan zit het van 12.00 tot 22.30 uur gewoon bommetje vol.

Delfts blauw

Daar moet je natuurlijk wel van houden, echt knus en intiem is het niet. Maar het redelijk grote restaurant wordt wel wat huiselijker door de schermen, die de verschillende ruimtes opdelen. Verder is er veel Delfts blauw te vinden in de accenten, wat niet helemaal strookt met het Italiaanse karakter van het restaurant.

Jamies italian interieur

Plankje

Wij kiezen voor het voorgerecht voor de plank met seizoensgroenten, die voorzien is van heerlijke gegrilde groenten, een bruschetta met aubergine die barst van de smaak, wat salade, buffelmozzarella en pecorinokaas met chilijam. Alles even lekker, alleen jammer dat de hele plank drijft in de olijfolie. Maakt het extra jammer dat het brood op was (hoe kan het brood nou op zijn om 19.00 uur?), want we hadden er graag een knapperig broodje in gedoopt.

Jamies italian groenteplank

Perfect hapje

Onze tafelgenoot gaat voor de risottoballetjes die voorzien zijn van een hele rijke tomatensaus, een perfect hapje vooraf.

Jamies italian risottoballetjes

Porcini

Op de kaart zijn naast de pasta’s ook vlees- en visgerechten te vinden, maar wij kiezen allebei volmondig voor een pasta. Mijn Porcini Fettuccine is echt goddelijk. De wilde paddenstoelen combineren perfect met de mascarpone, knoflook, witte wijn, en citroengremolata. Aan tafel wordt op verzoek nog extra Parmezaanse kaas over je pasta heen geschaft. Enige minpuntje is de enorme lepel gekruid (te zout) broodkruim, die erbij wordt geservererd. Dat kan wel een tikkie minder.

Jamies italian porcini

Giacomo

Met enige jaloezie kijken we toch ook naar de overkant van de tafel, naar Jamie’s Pappardelle, met ragù van gestoofde venkelworstjes en Chianti. Door dit gerechtje zou je bijna gaan denken dat Jamie eigenlijk Giacomo heet, en toch echt uit Italië komt. De authentieke Italiaanse smaak van de saus doet ons zwijmelen.

Jamies italian pappardelle

Hoogtepunt

En dan moet het hoogtepunt van de avond nog komen, zonder dat we het weten. We hadden geen rekening gehouden met een toetje, maar er is toch nog wel plek voor een gedeeld dessert. De Cheesecake van mascarpone & citroen zou op zichzelf staand al lekker zijn. Maar de laag Italiaanse merengue er bovenop, de lemoncurd en zwarte bessensaus ernaast maken het echt helemaal af.

Jamies italian cheesecake

Beste bordje pasta?

We vertrekken content weer uit de Markthal en denken eens goed na of dit nou het allerbeste bordje pasta van Rotterdam is geweest. We twijfelen, de Pastakantine kwam toch zeker net zo goed uit de bus. Een volgende keer gaan we toch weer naar de Pastakantine denken we, de open sfeer van het restaurant geeft voor ons dan de doorslag. Maar mocht je nog niet op visite geweest zijn bij Jamie, moet je het zeker even gaan proberen!

Jamie’s Italian

Adres: Grotemarkt 90-92, Rotterdam (in de Markthal)

Website: Jamieoliver.com/italian/netherlands/restaurants/rotterdam/

Onder de loep: Authentieke Italiaanse smaken uit de koker van Jamie Oliver, wel ruim van tevoren reserveren!

 

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *