25ste editie Jamie Magazine NL: één groot zomers feest

Jamie-Oliver_The-Naked-ChefJamie Oliver kunnen we met recht een foodinspirator noemen voor veel mensen. Deze week zag ik nog een aflevering van Australian Master Chef waarin de kandidaten hoorden dat ze een “cook-off” tegen Jamie moesten doen. Tranen met tuiten huilden ze, van geluk (en misschien was het ook wel een beetje de angst om het tegen hem op te nemen). Hij was voor de deelnemers stuk voor stuk een held en een van de redenen waarom zij ook met koken waren begonnen.

The gnarly bits

Nu heeft Jamie ook al het een en ander uitgespookt en afgekookt in zijn leven. Jamie (1975) heeft zijn culinaire talent ontwikkeld in het restaurant van zijn vader en bracht eind jaren negentig een frisse wind in de culinaire wereld met zijn geheel eigen manier van presenteren. In zijn eerste eigen televisieshow The Naked Chef (BBNC) liet Jamie de kijkers zien dat puur en eerlijk eten voor iedereen mogelijk is. Hij was al snel populair en gebruikte catchy woorden als ‘lovely dovely’ and ‘gnarly bits’ (mijn persoonlijke favoriet). Zijn makkelijke (en vaak ook lekker snelle) recepten met verse ingrediënten kregen zelfs mensen aan het koken die in hun leven nog nooit een pan hadden aangeraakt. Ook liet Jamie zijn fans kennismaken met verschillende keukens: van Italiaans tot Amerikaans. Altijd met een moderne en onverwachte twist.

Maatschappelijk betrokken

Daarnaast kennen we Jamie natuurlijk ook als iemand met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Zo leidt hij vanuit zijn Fifteen Foundation, met ook een restaurant in Amsterdam, kansarme jongeren op tot kok. Daarnaast is hij een fanatiek ambassadeur van gezonde schoolmaaltijden en het bestrijden van obesitas en andere voedingsgerelateerde ziekten. Jamie heeft inmiddels restaurants in diverse landen, heeft een indrukwekkend aantal kookbestsellers op zijn naam staan, presenteert televisieprogramma’s, brengt een lijn met kitchen essentials uit en heeft ook nog zijn eigen tijdschrift: Jamie magazine. En, oh ja, daarnaast is hij ook nog eens family man. Hij woont in Londen en Essex met zijn vrouw Jools en vier kinderen:  Buddy Bear, Poppy Honey, Daisy Boo en Petal Blossom Rainbow… daar moet toch een creatief brein achter zitten, nietwaar?

001_COV_JAMIE25_LREén groot zomers feest

Jamie magazine publiceerde eerder deze week de 25ste Nederlandstalige editie. En dat vinden wij leuk! Je kunt in het magazine volop je eigen Jamie-zomerinspiratie opdoen. Dit 25ste nummer is namelijk één groot zomers feestnummer vol met vrolijke cocktails, taarten waar je van gaat watertanden, leuke adresjes op Mallorca en heel veel ideeën voor zonnig buiteneten. Wie houdt daar nou niet van? Maak er een mooi food-feestje van deze zomer!

 

Meer weten? Jamiemagazine.nl

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *