Observeringen bij kunstig culinair Inter Scaldes

Puur-Allure ging op bezoek bij restaurant Inter Scaldes (Zeeland, Kruiningen). Beste restaurant in de Lekkergids van 2015 en 2017, gedeeld eerste bij GaultMillau (met 19,5 punten van de maximaal te behalen 20), al decennia lang 2 Michelin-sterren, recensies die het regelmatig in kapitalen uitschreeuwen van enthousiasme. Onze verwachtingen waren dus hoog! In onderstaand blog doen wij kort verslag van onze ervaring.

inter scaldes servies

Tips en observaties

Dit keer voor de verandering eens geen verslag dat beschrijft hoe lekker de champagne was (een ‘blanc de blancs’ van alleen Chardonnaydruiven, van het kleine champagnehuis Legras & Haas) of welke heerlijke gerechten er allemaal werden opgediend (zie de foto’s bij dit blogje). Maar in plaats daarvan enkel een paar observaties waar de in een bezoek geïnteresseerde lezer wellicht zijn voordeel mee kan doen.

inter scaldes amuse 3 delen

Prijskaartje

Inter Scaldes behoort terecht tot de top van Nederland. Dat vertaalt zich in een prijskaartje en dat maakt eten aldaar uiteraard niet goedkoop. Gerechten lopen van 40 tot 120 euro. Je kunt ook een achtgangen menu nemen voor 165 euro.

inter scaldes amuse kunstwerk

Gereserveerd

De bediening lijkt gebukt te gaan onder de 2 Michelinsterren en is op z’n zachtst gezegd tamelijk gereserveerd. Even een praatje met ze maken is bijna onmogelijk (enige uitzondering vormde de eigenaresse). Niet iedereen zal dat overigens als een minpunt ervaren, maar ons gaf het een onbehaaglijk en niet-ontspannen gevoel. Daarbij kwam nog dat het beleid blijkbaar was om niet te vragen of het eten gesmaakt had. Geen enkele keer. Ook op die momenten was er dus geen interactie met de bediening (die overigens wel voorkomend en erg vriendelijk was).

inter scaldes langoustine_kaviaar

Een nadeel van de à la carte-kaart vonden wij dat niet werd aangegeven of het een koud of een warm voorgerecht betrof. Zo namen wij de langoustine met kaviaar in de veronderstelling dat dit warm zou zijn, terwijl het een koud voorgerecht was.

inter scaldes kreeft artisjok pistache

Volume

Tenslotte nog iets over de ambiance in het restaurant zelf. Een verbeterpunt is hier wat ons betreft het volume van de muziek. Alweer: dit is natuurlijk persoonlijk. Maar het volume van de muziek stond op de zodanig laag peil dat je zelfs het gefluister van 2 tafels verderop nog woordelijk kon verstaan. Dan ontstaat er niet snel een intiem ‘huiskamergevoel’. 

inter scaldes Hoofdgerecht

Onder de loep

Eten bij Inter Scaldes is uiteraard een culinaire, zelfs kunstzinnige beleving. Gerechten zijn echt kunstwerkjes en het servies is oogstrelend mooi. Dit is het resultaat van een chef-kok, Jannis Brevet, die zeer kunstminnend is. En de sommelier heeft echt goede tips, zoals een Chenin blanc uit 1984 als dessertwijn. De bediening is vriendelijk en professioneel, maar helaas niet goed bij machte om voor de gasten een echt warme sfeer te creëren. Daarvoor opereert ze veel te afstandelijk en te angstig.

inter scaldes Dessert met dessertwijn

Manoir Inter Scaldes

Adres: Zandweg 2, 4416 NA Kruiningen
Website: Interscaldes.nl

inter scaldes lekkers bij de thee

Written By

Voor mrs. Puur en mr. Allure hoort gastronomie altijd vergezeld te gaan door ouderwets gastheerschap. De dis is bij voorkeur puur, en het mag met veel allure worden gebracht. Maar waar het echt nóóit aan mag ontbreken, is het gevoel dat je zeer welkom bent en dat de restaurantbrigade er alles aan doet om je een plezierige avond te bezorgen. Een ober die bijvoorbeeld op één avond vier keer tegen je stoel aanloopt (zoals meegemaakt in een bekend restaurant met 3 Michelin-sterren): het is reden genoeg om er nooit meer te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *