Hummus verbindt mensen. Heb jij ‘Hummus! The movie’ al gezien?

hummus the movie schaaltje

Doc 3

Hebben jullie afgelopen week ook de documentaire ‘Hummus! The movie’ gezien? Hummus als onderwerp voor een film; briljant! Over heel de wereld wordt dit gerecht bereid, niet alleen in het Midden-Oosten. En in vele landen is het het nationale gerecht is, met eigen gerechten erom heen. Hummus is een prachtige basis voor een maaltijd, ja zelfs ontbijt.

Verbinding

Hummus deel je met elkaar, is de rode draad. In een eettentje schuif je naast elkaar aan lange tafels, en geniet je van je eten, en raak je in gesprek terwijl je het zout en de kan water doorgeeft. Van arbeider tot bankier, van advocaat tot moeder. Het superfood hummus verbindendt moslims, christenen en joden met elkaar. Sinds een jaar of 2 is het aan een opmars bezig in Nederland. Momenteel is het in de Nederlandse supermarkten wijd verkrijgbaar, in diverse varianten (mijn kinderen houden van naturel, ik van spicy).

hummus the movie kikkererwtenZelf maken

Het recept is niet moeilijk, en dus ging ik aan de slag. Ik ben niet zo’n echte receptvolger, dus ik gok nog wel eens verkeerd qua hoeveelheden. 500 gram kikkererwten worden na een uur koken echt een pan vol. Af laten koelen, scheut citroensap erbij (yep, ik schoot  natuurlijk uit …), drie tenen gepelde knoflook, een eetlepel tahin (geroosterde sesampasta) erbij en flink wat olijfolie. Blenderen, en dan ben je al klaar. Roer er nog een snufje zout door heen, en je kunt het mengsel in een platte schaal serveren. Je smeert het mengsel met de bolle kant van een lepel uit. Tot slot wat paprikapoeder erover heen. En dan mag je zelf kiezen: combineer je het met vlees, met tuinbonen, met salade, met stokbrood, met crackers, of als dip. Leef je uit.

Jouw favoriete hummus recept?

Mijn kinderen vonden de kant-en-klare variant lekkerder; mijn hummus was een tikje zuur. Probeer het zelf uit, en deel jouw favoriete hummusvariatie met ons.

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *