Hoera! Een kleine spion geboren

Jonas geborenNee, dit is nog niet de bekendmaking van de nieuwe special agent die we zoeken. Ik wil namelijk nog even iemand anders aan jullie voorstellen. Op 1 augustus 2014 is mijn zoon Jonas geboren! En hoewel de smaaksensatie van deze kleine spion op dit moment niet verder reikt dan melk, vond ik een geboorte toch een artikel waard.

Beschuit met muisjes

Ik vroeg me af waarom we eigenlijk beschuit met muisjes eten. Wat onderzoek wijst uit dat het een typisch Nederlandse gewoonte is. Al in de middeleeuwen was het gebruikelijk dat de moeder en de kraamvisite getrakteerd werden op iets lekkers.

Beschuit met muisjes

Beschuit was toentertijd nog een echte luxe. De muisjes werden erop gedaan, omdat anijs goed is voor de productie van moedermelk. Van tevoren had ik gedacht dat ik die muisjes na een week kraamvisite al beu zou zijn. Maar ik moet zeggen dat het na 6 weken nog steeds goed smaakt.

Superfoods voor borstvoeding

Borstvoeding thee Jacob Hooy

Andere ingrediënten die worden aangeprezen voor de productie van moedermelk zijn venkelzaad, havermout, kummel, komijn, cashewnoten, brandnetel en dillezaad. Op advies van de kraamverzorgster koop ik speciale borstvoedingsthee. In de natuurwinkel vind ik die van Jacob Hooy, met daarin dille, kummel, anijs en komijn. Echt lekker vind ik hem niet. Het is toch raar om een thee die naar komijn smaakt te drinken. Maar vies is het gelukkig niet. Alles voor de baby, he?

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *