High tea tips

High tea’en, echt zo’n vrouwending. Maar ‘what’s not to like’? Lekker met vriendinnen aan tafel, verschillende soorten thee en lekkernijen erbij en dan volop tijd om bij te kletsen. Ik houd ervan! Hierbij een paar tips voor als je een leuke high tea zoekt in Rotterdam of Den Haag:

  • High_tea_kensingtonKensington

Door de Engelse eigenaar aangeprezen als de ‘echte high tea’, al die anderen die het proberen hebben het allemaal mis. Volgens de Engelse traditie, dus heerlijke scones met clotted cream, jam, en diverse sandwiches. Die sandwiches waren echt heel goed: Kip-avocado, zalm-roomkaas, bacon-tomaat en aubergine-kruidenolie. Het werd afgemaakt met stukjes taart: banaan-pecan, wortel-kaneel en chocola banaan. Maar vooral de enorme gastvrijheid van de gastheer doet ons zeker nog een keer terugkomen. Kosten: 17,50 euro per persoon.

  • High_tea_BakkerswinkelBakkerswinkel

Hier zijn verschillende varianten high tea te bestellen. De basisvariant met scones, taartjes, friandises en thee is uit te breiden met een stukje quiche, een soepje, vinger-sandwiches of verse jus. Kosten: Van 15,50 tot 23,50 euro per persoon.

  • High_tea_lof_der_zoetheidLof der zoetheid

Knus tentje in Rotterdam-Noord, waar we de meeste keus in theetjes krijgen. Een samovar op tafel, met verschillende eigen theemelanges erbij. Natuurlijk vergezeld door zoete taart, scones met dikke room en jam. Maar daarbij ook broodjes met biologisch beleg, bonbons, repen en verschillende soorten hartige taart. Kosten: 25 euro per persoon.

  • Afternoon-Tea_Hotel_New_York-RotterdamHotel New York

We schreven al eerder een post over fruits de mer in dit historische pand, ook al zo’n aanrader. De high tea is heerlijk, niks mis mee. Maar Hotel New York kies je echt voor de locatie en sfeer. Krijg je bezoek van mensen van buiten de regio? Niks leukers dan af te reizen naar de Kop van Zuid, wat historie te snuiven en te genieten van de heerlijkheden van Hotel New York

Kensington, Den Haag

Adres: Kettingstraat 8, Den Haag

Website: Scallywagsrestaurants.com

Bakkerswinkel, Den Haag

Adres: Torenstraat 142, Den Haag

Website: Debakkerswinkel.nl/den-haag

Lof der Zoetheid, Rotterdam

Adres: Noordplein 1, Rotterdam

Website: Lofderzoetheid.com

Hotel New York

Adres: Koninginnenhoofd 1, Rotterdam
Website: Hotelnewyork.nl

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *