Complete maaltijd thuisbezorgd met de Hello Fresh wijnbox

De maaltijdboxen zijn al sinds een tijdje een aanwinst voor de thuiskokers die even geen inspiratie hebben en voor het gemak van thuisbezorgen van boodschappen kiezen. Hello Fresh komt nu met een aangename aanvulling: de Wijnbox. Nu hoef je dus ook niet meer na te denken over een bijpassende wijn bij je gerecht! De wijnen uit Portugal, Spanje en Italië passen namelijk uitstekend bij gerechten uit de Hello Fresh Original-, Veggie- en Familybox. Hello Fresh adviseert wekelijks welk gerecht het beste bij welke wijn past.

Flessen gaan eindelijk op

Wij mochten de Hello Fresh Wijnbox eens uitproberen en lieten het gemak van 3 avondmaaltijden met 2 halve flesjes wijn thuis bezorgen. Voor ons was het ideaal, omdat mijn man normaal gesproken in z’n eentje de geopende flessen moet leeg drinken. Ik drink door mijn zwangerschap geen wijn en onze kleine Smaakspion natuurlijk ook niet. Regelmatig belanden er dus halve flessen in de gootsteen. Uit zo’n half flesje kun je mooi 2 volle (of 3 kleine) glazen schenken.

hello Fresh wijnbox

Prima combinaties

De eerste maaltijd die we proeven is de Wijtingfilet met sajoerboontjes. Het gerecht is verrassend lekker, en ook onze kleine Smaakspion smikkelt lekker mee (heb wel de halve hoeveelheid Spaanse peper aangehouden). De Sauvignon Blanc, die mijn man erbij drinkt, is een niet te uitgesproken wijn, die goed past bij het kruidige gerecht. Van het flesje hield hij nog een goed glas over, die soldaat werd gemaakt bij de tweede maaltijd; Kip merguez worstjes met in de oven geroosterde groenten. Het vettige laagje van de groenten paste goed bij het licht wrange karakter van de Sauvignon, ook weer een prima combinatie!

Hello fresh wijnbox sauvignon blanc

Hello Fresh Wijnbox

Te bestellen bij een Hello Fresh maaltijdbox voor 9 Euro per box. Hiervoor krijg je 2 halve flesjes (0,375 liter) wijn. Te bestellen via Hellofresh.nl/tasty/food-boxes/wine-box.

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *