Gustafson pop-up op Westergasterrein

Gustafson Buiten
Foto: Pitch Communication & PR

De Smaakspionnen waren te gast bij Gustafson, een pop-up op de Westergasfabriek in Amsterdam. Het is een plek voor design, lekker eten, drinken & bijzonder overnachten. Gustafson is tijdelijk geopend tot 30 september 2016 – dus je hebt nog wel even om het allemaal te ontdekken!

Inspireren

Het motto van Gustafson is “Create, meet, eat, drink and relax, life is good!”. Ze willen mensen daarbij inspireren met design, events en cultuur. En lekker eten natuurlijk. De plek wordt steeds verder uitgebouwd en heeft inmiddels een prachtige cocktailbar en een mooi ingericht restaurant.

Bijzonder slapen

En als je dan je buik vol en rond hebt gegeten, dan kun je binnenkort ook nog eens slapen bij Gustafson. En dat gaat op zo’n creatieve plek natuurlijk anders dan anders, want hotelkamers zijn vaak zo slaapverwekkend cliché. Nee, hier slaap je in een indoor tent, een stapelgekke capsule of de ‘Rebel Room’. Houd Gustafson in de gaten om daar als de kippen bij te zijn!

Gustafson Tent

Shared dining

Wij kwamen er deze keer voor eten en drinken. Dat kan overigens van maandag tot en met zondag van 8.00 uur tot 22.00 uur (of later als het gezellig is). We werden hartelijk ontvangen door de sympathieke chef en bediening van Gustafson. Het menuconcept is shared dining, zo hoorden wij. Dit tot grote vreugde van DelicaTessa, zij deelt het liefst altijd haar eten. PuurPetra “doesn’t share food!” (iets met gedoe en niet zo sjiek om met eten te schuiven) en deelt alleen als dat het concept is, dus ook zij ging voor de bijl.

Menu

Het menu is heel divers, uit verschillende windstreken en met verrassende combinaties. Wij gingen voor de crunchy Sushi (jaaa lekker!), crème fraîche burrata, tabouleh en rode biet en de bonbonnetjes van tonijn & zalmfilet met een krokant sesamkorstje. Nice!

Gustafson voorgerechten

We love pulled pork

Daarna volgde de fish and chips in een frituurmandje met krantenpapier. De vis werd naar ons idee in een iets te dikke korst geserveerd. Maar de lekkere remouladesaus en frieten maakten veel goed. De tataki van lamshaas viel tegen, omdat hij te ver was doorgeslagen, terwijl tataki – volgens ons – juist bijna rauw geserveerd moet worden. De pulled pork met rund, coeur de boeuf tomaat en wasabi maakte ons tot slot weer helemaal blij. Alles met (goede) pulled pork is altijd verrukkelijk!

Gustafson hoofdgerechten

Feestje

Omdat we hierna toch echt wel vol zaten, de porties zijn behoorlijk prima, besloten we af te sluiten met Gustafsons feestje. Dit waren allemaal kleine zoetigheden, heerlijk om te delen bij de koffie of thee.

Gustafson feestje dessert

Until next time!

We begrepen van de chef dat we vanaf circa half november ook kunnen blijven slapen op deze leuke plek, dus dat lijkt ons geweldig in een van de indoor tenten. En dan lekker met je eigen toiletrol door de gang lopen. Doen we de volgende keer!

Gustafson, Amsterdam

Adres: Westergasfabriek | Haarlemmerweg 8a | 1014 BE Amsterdam

Website: Gustafson.amsterdam

Onder de loep: Gustafson is een creatieve pop-up voor design, lekker eten, drinken & bijzonder overnachten.

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *