Goodies Squeezy: Eerlijke fruitsnack voor onderweg

Een kant-en-klaar fruithapje in een zakje … Toen ik nog een kersverse moeder was, had ik nooit gedacht dat ik daar ooit een lovend artikel over zou schrijven. Alles zou ik vers maken, ik zou iedere dag heerlijke verse groente en fruit pureren en mijn kindjes zouden er van smullen. En zo is het ook zeker gegaan de eerste 2 jaar. Maar nu ik 2 kindjes verder ben, ben ik toch wat makkelijker geworden. En fan geworden van Goodies Squeezy.

Goodies squeezy verpakkingen

Astronautenvoedsel

Mijn eerste kennismaking met Organix Goodies Squeezy was noodgedwongen. Onze oudste zoon was met zijn tanden op de motorkap gevallen, en 1 voortand was naar schuin naar binnen geslagen. Hij kon een paar dagen niet kauwen, en zelfs z’n mond niet goed dicht doen. Astronautenvoedsel was dus een must en zo kocht ik mijn eerste verpakkingen ‘knijpfruit’. In het schap koos ik bewust voor Goodies omdat het biologisch is, en ze beloven dat er geen ‘junk’ in zit. Geen suiker dus en ook geen kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

Goodies squeezy knijpfruit

Eerlijk

Ook de eerlijkheid over wat erin zit, sprak me aan. Vaak wordt bij kindersnacks de intentie gewekt dat het bijvoorbeeld van perziken is, en dan zie je bij de ingredientenlijst dat er 80% appel, 15% rotzooi en maar liefst 5% perzik in zit. De ‘Appel perzik’ Squeezy bestaat voor 80% uit appel en 20% uit perzik. Deze eerlijkheid waardeer ik erg. Het maakt mij helemaal niet uit dat er 80% appel in zit, dat begrijp ik. Als het 80% perzik zou zijn, zou de prijs ook veel hoger liggen. En dit hapje smaakt toch echt naar perzik, en niet naar die laffe appel-banaanzooi waar alle potjes Olvarit naar smaken.

Verwenmomentje

Alle smaken van Goodies Squeezy gaan er goed in bij de kleintjes. Ze zijn er zelfs zo ontzettend fan van dat we ze op een ‘knijpfruitdieet’ hebben moeten zetten. Maximaal 1 per dag dus, en dan is het een echt verwenmomentje. Fantastisch toch, dat we hen in plaats van snoep of koek wat fruit kunnen geven? Ze gaan ook nog eens erg makkelijk mee in de verzorgingstas, dus ook onderweg hebben we een verantwoorde snack.

Goodies squeezy knijpfruit traktatie

Knijpfruit traktatie

Toen onze dochter 1 werd, was de traktatie dus snel bedacht. Omdat ik ook erg weinig tijd (en zin) had in iets bewerkelijks, heb ik een supersnelle Goodies Squeezy traktatie bedacht. Voor ieder kindje een Squeezy met een roltong (verkrijgbaar bij Hema) eraan geknoopt met een feestelijk lintje. Toevallig was er bij ons in de supermarkt net een actie met een leuk Goodiesblik, dus daar heb ik ze allemaal in gedaan. Maar iedere mooi aangeklede doos volstaat natuurlijk.

Goodies Squeezy

Verkrijgbaar: De verpakkingen van 90 gram per stuk zijn te vinden in het babyvoedingschap van de supermarkt en de drogisterij. Let op dat er regelmatig aanbiedingen zijn (bijvoorbeeld tweede voor de helft van de prijs). Ik sla dan altijd groot in :-).
Website: Organix.nl/onze-producten

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *