Glutenvrije kibbeling in de haven van IJmuiden

Glutenvrije kibbeling, bestaat dat? En waar koop je dat? Bij visspecialist De Dolfijn in de haven van Ijmuiden! Op de gevel staat: ‘Alleen het beste is goed genoeg’, en daar zijn wij het roerend mee eens.

glutenvrije kibbeling Visspecialist dolfijn

Vissfeer

Bij de visspecialist wemelt het van rood-wit-blauw, vlaggetjes, visnetten  en tonnen. Binnenin een ruime toonbank met alle soorten vis. We nemen buiten plaats aan een tafel en voelen de warme zon. De tafel is een beetje vettig. Op een bord naast de toonbank lezen we, `Onze lekkere kibbeling is gemaakt van kabeljauw.` Deze kwaliteitsvis komt in een ruime portie voor vijf euro.

glutenvrije kibbeling dolfijn

Glutenvrije kibbeling

We bestellen twee porties kibbeling waarvan 1 glutenvrij. “Ze gaan wel in dezelfde olie,” zegt de verkoopster. Als dit een probleem is vanwege een sterke intolerantie, kun je vragen of de kibbeling in de patatpan wordt gebakken voor je.

glutenvrije kibbeling bakjes

Kampioen

De eigenaar is een vrolijke man die iedereen schijnt te kennen en om de haverklap sfeer in de zaak brengt door met galmende stem een flard van een liedje te zingen. “Wordt Feyenoord kampioe-hoen?” Wat weer  commentaar van sommige klanten oplevert: “Nee-hee!” We zijn immers niet ver van Amsterdam.

glutenvrije kibbeling kleur

Krokant en vers

De viswinkel heeft blijkbaar een goede naam want het is een komen en gaan van klanten. De kibbeling  (zowel gewoon als glutenvrij ) heeft een dun krokant  laagje en de vis smaakt sappig en vers. We komen hier graag omdat hij de enige visboer met glutenvrije kibbeling is, die wij kennen. Je kunt kibbeling ook zonder beslag (waar de gluten in zitten) bakken, maar dan krimpt de vis en is het geheel wat droger.

We komen snel terug om van die lekkere kibbeling te eten. Ook als Feyenoord geen kampioen wordt!

kibbeling visspecialist dolfijn

Visspecialist De Dolfijn

Adres: Wij bezochten de winkel in de haven van Ijmuiden, Halkade 25. Er is ook een winkel in Haarlem aan de Botermarkt (t/o 26)
Website: Ikwilvis.nl
Onder de loep: Heerlijke glutenvrije kibbeling voor een tevreden volle buik, en een glimlach op je gezicht dankzij de vrolijke eigenaar.

Written By

DeDuinen zijn gek op het strand en op lekker eten. De heer is nonchalant en een alleseter. De dame is kritisch en mag alleen glutenvrij eten. Samen op zoek naar de lekkerste gerechten die aan deze criteria voldoen is hun missie. De hedendaagse koks worden gelukkig steeds creatiever bij het bedenken van alternatieven voor tarwebloem. In een restaurant zitten ze het liefst naast elkaar om behalve de gerechten ook het interieur en de bediening onder de loep te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *