Glutenvrij Italiaans eten bij Trattoria La Collina

DeDuinen zijn in Zeist en kiezen voor Trattoria La Collina. Glutenvrij Italiaans, kan dat ook? Je zou zeggen van niet, met alle pasta’s, pizza’s en sauzen die zijn bereid met tarwebloem. Bij La Collina ontdekten we dat het wel degelijk kan want dit restaurant houdt rekening met allergieën en dieetwensen.

la collina interieur

Nostalgisch

Winkel en restaurant gaan ongemerkt in elkaar over. De zaak is over de lengte met een lange toonbank ingericht waar ambachtelijke en biologische mediterrane delicatessen worden verkocht. Het interieur is nostalgisch. De twee pilaren zijn beplakt met Italiaanse kranten en aan de wand hangen uitvergrootte zwart-wit foto’s. Geluk zit in de details zoals hier in mooie degelijke papieren servetten. Verder is het een kindvriendelijk restaurant met een speelhoek.

la collina servet brood

Waterhuishouding

Als we aan ons tafeltje plaats nemen is het restaurant al gezellig gevuld. Als binnenkomer krijgen we Italiaans brood met huisgemaakte tapenades. Heel erg lekker. Het glutenvrije brood van de dame is wat droog, zoals gewoonlijk. Ons is ooit door een bakker verteld dat gluten onder andere de waterhuishouding regelen.

la collina kazen

Mediterrane proeverij

De bediening is olijk en charmant. De ober vraagt of er dingen zijn die we graag lusten. Nou, cannelloni zou mooi zijn. De ober geeft het door. Helaas bleef het daarbij. We kiezen voor het specialiteitenmenu ‘Mediterrane proeverij’. De proeverij begint met verschillende soorten kaas, pesto en boerenkaas, gevulde dadel met roomkaas, kleine paprika gevuld met kaas, olijf met kaas, parmaham en salami, olijfjes en zongedroogde tomaatjes, alles gevuld met roomkaas. We nemen allebei glutenvrij brood.

la collina risotto

Risotto smaakt naar meer

De volgende gang van risotto Funghi met Parmezaanse kaas, truffelolie, gedroogde paddenstoelen en rucola smaakt verrukkelijk. Je ruikt de truffelolie en geniet van de zachte smaak van de risotto met het pikante van de rucola. We hadden best meer gelust.

Feest van smaken

Het hoofdgerecht is een feest van smaken verdeeld over kleine schaaltjes. Gemengde groenten, gerookte kalkoen, salade Caprese, garnalen, cranberries, tomatensalade. Alles is glutenvrij. De quiche smaakt heerlijk en sappig, alsof het bijna geen deeglaagje heeft.la collina ossenhaas

Er is zoveel te proeven! Er zijn ook nog bakjes met zachtgegaarde kip met romige citroensaus. 2 stukjes ossenhaas, de een zacht en de ander wat droger. Kleine bolletjes Mozzarella. Het gaat maar door. Tomaatjes en zwarte olijven in een Italiaanse kruidendressing smaken heerlijk fris. Kappertjes, rucola, tomaat, rode ui, rozijnen geweekt in een zoetzure saus, groene olijven in een mosterd-honingdressing. De boerenjongens dansen samen met de kappertjes en het zoete en het pittige van de rucola maken het compleet.

la collina quiche

Dessert uit 3 delen

Het dessert op leistenen borden bestaat uit drie onderdelen. Tiramisu voor de heer en boerenjongens met advocaat voor de dame. Allebei vanilleijs met citroen, en Italiaanse Liefde. Alles wordt met smaak verorberd en nu zitten we echt vol. Bij het afscheid kopen we in de winkel nog een lekker stuk noga om thuis nog verder te genieten.

la collina quiche

Trattoria La Collina

Adres: Voorheuvel 73, 3701 JD Zeist
Website: Lacollina.nl
Onder de loep: Glutenvrij Italiaans eten; het kan echt. En dan nog lekker ook, bij La Collina!

Written By

DeDuinen zijn gek op het strand en op lekker eten. De heer is nonchalant en een alleseter. De dame is kritisch en mag alleen glutenvrij eten. Samen op zoek naar de lekkerste gerechten die aan deze criteria voldoen is hun missie. De hedendaagse koks worden gelukkig steeds creatiever bij het bedenken van alternatieven voor tarwebloem. In een restaurant zitten ze het liefst naast elkaar om behalve de gerechten ook het interieur en de bediening onder de loep te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *