Geen inspiratie? Bilder & De Clercq

Het klinkt als een duur advocatenkantoor. Maar nee, het is een eetwinkel gevestigd op de hoek van de Bilderdijkstraat en de De Clercqstraat in Amsterdam West. De zaak biedt uitkomst voor die dagen dat je wel zin hebt in goed en lekker eten, maar even geen tijd en inspiratie hebt. Laten we dat nou allemaal wel eens hebben.

Het concept

BDC_INTERIOR_05
Foto: Bilder & De Clercq

De eetwinkel is ingericht naar recept. Bilder & De Clercq geeft je de recepten op een receptenkaart en alle ingrediënten die nodig zijn om de 14 – steeds wisselende –gerechten te bereiden. Dat doen ze in precies de juiste hoeveelheden (voor 1 of 2 personen) die overzichtelijk zijn gepresenteerd. Ze geven er ook nog een wijnsuggestie bij, dus dan ben je helemaal klaar. Pompoensoep met geroosterde maïs? Een eendenboutje met linzen? Of liever Franse worstjes met witte bonenpuree en paddenstoelen? Gebakken banaan met toffeesaus? Klinkt goed!

Recepten voor thuis

De receptenkaart krijg je mee als je alle ingrediënten koopt, anders kost het je 50 cent. Dat klinkt misschien een beetje flauw, maar goed, dat is nu eenmaal het concept van deze winkel. Op de receptenkaart wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de recepten thuis kunt bereiden. De gerechten zijn meestal voor 2 personen en kosten (voor een hoofdgerecht) tussen de 5 en 9 euro per persoon. Dat is op zich goed te doen.

Het betere spul

In de eetwinkel vind je naast de ingrediënten van de recepten ook nog mooie accessoires en lekkernijen zoals nootjes, chips, brood, worsten en kaas; van alles het betere spul. De ingrediënten zijn sowieso van hoge kwaliteit en zo veel mogelijk van lokale producenten. Verder is er een espressobar waar je kunt genieten van je koffie en een stuk carrot cake (de hoogste die ik ooit heb gezien) of citroen polenta.

Lekker & handig

Ik ben er nu een paar geweest en heb inmiddels gescoord: een Thaise salade met gegrilde worstjes, Franse worstjes met witte bonenpuree en paddenstoelen (ja, ik ben dol op worstjes) en de eendenbout met linzen. Allemaal erg lekker én handig. Ik ga zeker vaker langs op zo’n dag zonder inspiratie!

−−−

Bilder & De Clercq, Amsterdam

Adres: De Clercqstraat 44, 1052 NG Amsterdam (West)

Website: www.bilderdeclercq.nl

Onder de loep: Ideale eetwinkel voor die dagen zonder inspiratie.

 

Tags from the story
,
Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *