Gastrobar Hangar 85: Wining & dining aan de Wijnhaven

Enigszins verstopt aan de Wijnhaven, en daarom de hoogste tijd om het onder de aandacht te brengen, zit gastrobar ‘Hangar 85‘. Een gastrobar is een begrip wat we vaker en vaker horen, maar wat is eigenlijk precies gastrobar? Het idee van een gastrobar is dat je kunt genieten van heerlijke en bijzondere gerechtjes, en dat altijd in combinatie met een goed bijpassende wijn. Belangrijk dus om niet de Bob te zijn op zo’n avond!

Truffel, bitterbal en prosecco, de perfecte start!

Gastrobar Hangar 85 - truffelrisotto bitterbal

Wij gingen er eens lekker voor zitten en konden maar liefst 5 gerechten en dus ook 5 wijnen uitproberen. We starten met een frisse en lichte prosecco in combinatie met een bitterbal van truffelrisotto en een bietencrème. Nou zijn wij echte fans van bubbels, truffel en uiteraard bitterballen daarom genieten wij volop van dit eerste gerechtje.

Als tweede gang proberen we de tonijntartaar klaargemaakt in groene thee, met zoetzure groenten, een schuim van piccalilly en kroepoek van inktvisinkt. Alles bij elkaar een ontzettend leuk opgemaakt en kleurrijk geheel. Ook de smaak is goed, al vinden wij de tonijn iets flauw. Fan zijn we in ieder geval wel van de wijn, een Verdejo uit Rueda-Spanje. Een lekkere frisse wijn die erg goed bij de tonijn past.

Gastrobar Hangar 85 tonijn groene thee

Tijd voor de combinatie van rode wijn en vleesgerechten

De volgende 2 gerechtjes zijn allebei vleesgerechten; buikspek en jodenhaas. De buikspek is heerlijk mals nadat die 24 uur is gegaard en smaakt goed in combinatie met de zoetzure ramanas en rode ui. Bovendien zijn we inmiddels  overgestapt naar de rode wijn. Bij de buikspek drinken we een Spatburgunder, oftewel Pinot Noir, uit Duitsland-Rheinhessen. In combinatie met de buikspek een lekkere, stevige wijn, maar om hem zonder eten te drinken vinden wij hem iets te kruidig en te sterk.

Dan is het al weer tijd voor de volgende combinatie. De wijn bij de jodenhaas vinden wij persoonlijk lekkerder: een Shiraz uit Zuid-Afrika. Ook een stevige rode wijn, maar wederom vormt de wijn een goede combinatie met de jodenhaas. De crème van bataat en de poffertjes die daarbij worden geserveerd smaken ook erg goed.

Gastrobar Hangar 85 - jodenhaas

Een dessertwijn die niet zoet is(?!)

De wijn die ons het meest verrast is de dessertwijn. Allebei zijn wij geen grote fan van dessertwijn, omdat deze vaak erg zoet zijn. Maar deze dessertwijn, Chateau de Stony, is een biologische wijn waar geen suikers aan zijn toegevoegd. Dit zorgt er voor dat de wijn niet heel zoet is, sterker nog, er zit eerder een friszure smaak aan. Heerlijke wijn en zeker in combinatie met het dessert waarbij veel zure smaken zijn gebruikt. Een taartje van mandarijn, marshmallow van mandarijn, macaron van bergamot en ijs van bloedsinaasappel. Een heerlijke afsluiter van weer een culinair avondje.

Gastrobar Hangar 85 mandarijn dessert

Ietwat rozig na 5 wijn zitten wij nog lekker na te genieten. Wat een ontzettende leuke bar is dit, ideaal voor een wijntje met een klein gerechtje of gewoon voor een borrel. Bovendien hebben we zelfs nog ideeën hebben opgedaan voor onze keuken en servieskast thuis, wat een leuke mesjes, vorkjes en bordjes zijn we hier tegengekomen!

Gastrobar Hangar 85

Adres: Wijnhaven 85, 3011 WK Rotterdam
Website: Hangar85.nl
Onder de loep: Hippe gastrobar aan de Wijnhaven voor diner of borrel

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *