Gallo Spritz Fruitige zomerwijn uit Californië

De Smaakspionnen krijgen met regelmaat nieuwe producten aangeboden, om te testen en over te bloggen. Dit keer twee Gallo Spritz zomerwijnen. In mijn vaste groep volgers was het kennelijk opgevallen dat ik, alias Hittepetit (ahum, HipsePetipsie) wel héél vaak nieuwe drankjes proef. De spontane reactie van een paar vriendinnen ‘dat ze een volgende keer ook wel mee wilden testen’ kon ik niet laten liggen. Want het is natuurlijk veel gezelliger om samen te proeven en te oordelen.

Gallo Spritz passie

Passiefruit en ananas

De ontvangst van twee nieuwe Gallo Zomerwijnen was een prima gelegenheid om deze meiden eens met een ‘Smaakspion in actie’ te laten kennismaken. Omdat beide wijnen een sterke basis van fruit hebben, vroeg ik aan één van hen een ananas en passievruchten mee te brengen. Dat ze daar vervolgens 7 winkels en de markt voor af moest struinen, maakte de voorpret natuurlijk alleen maar lolliger. En dat alleen maar voor een mooi plaatje.

Gallo Spritz totaal

Twee nieuwe Gallo Spritz zomerwijnen

De nieuwe fruitige zomerwijn van Gallo komt in twee nieuwe smaken: Raspberry & Lime en Pineapple & Passionfruit. Beiden hebben een lichte bubbel en met 5,5% een laag alcoholgehalte. Ideaal voor echt warme dagen, dan kun je lekker doordrinken. Helaas troffen wij op de geplande testdag een beetje bewolkt en iets fris weer. De felle kleuren van het verse fruit, zorgen gelukkig toch wel voor een mooi foto arrangementje. De dames hebben zich er lekker op uitgeleefd, want ook dát is onderdeel van een Smaakspionnen-actie.

Gallo Spritz arrangement

Goede basis voor een Scroppino

Als eerste hebben we de Pineapple & Passionfruit geproefd. De basis is de Gallo Pinot Grigio, altijd lekker fris. Beetje ambitieus had ik bedacht de ‘cocktail-variant’ uit de persfoto’s van Gallo na te maken: de wijn over ijs, met verse passievrucht in het glas en ananas als garnering. Tja, soms pakt dat dan niet helemaal uit zoals verwacht. Niet zo zomers geel en eerder een beetje viezig dan feestelijk en de bubbel sloeg weg. Het deed aan de smaak niets af; deze zomerwijn is behoorlijk fruitig en toch net niet té zoet. Het bubbeltje is lekker fris. We hebben ‘m ook geproefd zonder fruit; de smaak bleef even fruitig en fris. En zónder ijs, maar oordeelden toen direct dat de Gallo Spritz echt veel ijs nodig om de smaak te accentueren. En dat bracht de gedachte op, dat ‘ie wellicht ook bij een ijs-dessert prima past, of als basis voor een scroppino. Als cocktail misschien hogere glazen, véél meer ijs en wellicht (mango)sap toevoegen?

Gallo Spritz passiefruit

Te zoet voor wijn

De rode variant is gebaseerd op de Grenache rosé. Ik had frambozen in ijsblokjes ingevroren voor een zomers effect. Dat deed het goed in het glas; een zomers en fruitig accent. Waar de witte variant best zoet, maar bovenal fris en fruitig was, vonden wij de rode eigenlijk net limonadesiroop. Misschien prettig als je flink door wil drinken, maar wij vonden dat de smaak eigenlijk niets met wijn te maken had. Wellicht teveel framboos-, aardbei- en meloentonen en te weinig limoen? De Raspberry & Lime komt hier niet terug. Wij plaatsten hem in de categorie Hugo: wellicht meer geschikt voor een jongere generatie. Gelukkig had ik nog een mooie, meer volwassen wijn van Wijnhoeve De Kleine Schorre koud had liggen.

Gallo Spritz raspberry

Onder de loep

De Gallo Spritz varianten zijn te koop bij Jumbo, Plus, MCD en Boon’s Markt, voor 4,99 euro per fles.

Website: www.gallofamily.nl

P.s.

Deze foto kon toch niet ontbreken in dit artikel :-). Toegestuurde pakketten bevatten altijd leuke, soms onnozele, items om het artikel op de fleuren. Missie geslaagd!

gallo spritz ananas

Written By

Druk-druk-druk… That’s me! Klein van stuk en altijd bezig. Druk met werk en thuis met mijn twee pubers. Eten is voor mij vooral een sociale activiteit. Ik kook graag en het liefste als ik uitgebreid tijd heb. Al 20 jaar geniet ik van een kookclub met vrienden uit mijn studententijd! Heerlijk om elkaar na al die jaren nog steeds te treffen, rond een goed gevulde tafel met passende wijnen. Bij voorkeur dus een vérse, zelfgemaakte pasta, maar uit pragmatische overwegingen wordt ook het vaak een kant-en-klare variant... Het ‘koken-voor-iedere-dag’ is een ander verhaal. Het best is lastig om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten, met kieskeurige kids. Toen ze klein waren had ik ‘Kindermenuutje-met-een-parapluutje’ bedacht, om meer variatie in kindermenu’s in restaurants te promoten. De jongens kregen regelmatig nieuwe dingen voorgeschoteld, onder het mom van een test-recept. Tot ze er achter kwamen dat het vooral een idee was. En dat deze HittePetit vééél te druk was om er écht werk van te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *