Foodtrends 2017 in foto’s!

De laatste weken van december zijn in volle vaart voorbij gevlogen, zo snel gaat alles. We kijken uit naar alle ontwikkelingen in 2017. Op de website Foodinspiration.nl vond ik foodtrends 2017, waarvan ik er een aantal van foto’s voorzie.

CLOCKLESS EATING

De klassieke drie-eenheid – ontbijt, lunch diner – maakt in de komende jaren plaats voor ‘always open food’. Wat dacht je van dit heerlijke taartje met frambozen uit eigen tuin? Die zou ik op ieder moment van de dag kunnen eten!

food trends 2017 frambozentaartje clock less eating

PLANT BASED

Veggies rock! In de toekomst zijn vegetarisch en veganistisch niet langer een ondergeschoven kindje, maar the way to go. Bij deze spinaziepasta met falafel mis ik het vlees absoluut niet.

food trends 2017 plantbased

FOOD IN A DIGITAL WORLD

In de supermarkt van de toekomst krijgt ieder ingrediënt een eigen display met daarop de hele production journey. Food wordt digitaal. Ik ga voor duurzame zalm met papardelle, waarbij de reis van oorsprong naar eindproduct zichtbaar is.

food trends 2017 duurzaam gevangen zalm

Overige foodtrends 2017

  • NEW NOMADIC CUISINE. Millennials bepalen de menukaart van morgen. Hun vele reizen levert een nieuwe golf aan internationale culinaire invloeden op.
  • NEW COMMERCE. Werken aan je merk vanuit je persoonlijkheid. Met transparante en oprechte verhalen. Ga ‘based on a true story’ de toekomst in.
  • STREETCREDIBILITY. Kijk vandaag naar wat er op straat te zien is om te weten wat er in de toekomst trending gaat zijn.
  • FOOD ETHICS & DIPLOMACY. Mensen verkennen nu en in de toekomst eerder elkaars eten dan elkaars religie. Dat maakt food in de toekomst tot een krachtige tool voor politici, citymarketeers en ondernemers.

Food Inspiration Trendreport 2017

Het volledige Food Inspiration Trendreport 2017 is voor 995 euro verkrijgbaar.

 

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *