Fan van Fenix Food Factory

Fenix Food FactoryDe laatste weken word je om de oren geslagen met nieuws over de Markthal in Rotterdam. En terecht! Het is een geweldige plek met internationale allure. Maar er zijn nog meer plaatsen in Rotterdam waar verschillende culinaire winkeltjes succesvol onder 1 dak werken. De Fenix Food Factory vinden wij eigenlijk net zo leuk, en eigenlijk nog wel een beetje leuker. Waarom? We vertellen het je!

Fenix Food FactoryCulinaire ondernemers

De Fenix Food Factory is gevestigd in de Fenixloodsen op Katendrecht. Deze 100 jaar oude goederenloods herbergt een dagelijkse ambachtelijke versmarkt. Verschillende culinaire ondernemers zijn lekker bij elkaar gekropen en proberen met elkaar een geweldige culinaire beleving neer te zetten. We komen er voor het eerst doordat we bier gaan proeven bij Tjomme van de Kaapse Brouwers, de eerste ondernemer die in de loods trok. Hij vond het zonde dat er nog zo veel ruimte over was en begon andere ondernemers erbij te betrekken. Zo sloten Firma Bijten (paté atelier en slagerij), Rechtstreex (boerenproducten zonder tussenhandel), Jordy’s Bakery, Booij Kaasmakers, Stielman koffiebranders en CiderCider zich aan.

Bierproeverij Fenix Food FactorySamen sterker

Het mooist vinden wij is dat al deze ‘winkels’ echt samenwerken en elkaar versterken. Zo hebben we bij de bierproeverij ook hapjes besteld en komen Booij Kaasmakers en Firma Bijten respectievelijk een heerlijk kaas- en vleesplankje brengen. Na de proeverij lopen we gelijk naar de overkant van de loods om bij hen de goddelijke szechuan kaas en pastrami die we proefden te kopen. En we scoren ook nog even een rozijnen-walnotenbrood bij Jordy en mijn man vindt eindelijk zijn ideale koffiemaler bij Stielman.

Vleesplankje Firma bijtenVrijmibo here we come!

En ondertussen zien we veel bezoekers met een leeg borrelplankje rondlopen die ze voor 12,50 Euro hebben gekocht, en zelf moeten vullen door bij verschillende winkeltjes op bezoek te gaan. Wij weten al de locatie voor onze volgende vrijdagmiddagborrel!

Fenix Food Factory

Adres: Veerlaan 19D, 3072AN Rotterdam

Website: Fenixfoodfactory.nl

Onder de loep: Deze ambachtelijke versmarkt op Katendrecht is de ideale plek om eerlijke producten te kopen of om te borrelen. Of allebei!

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *