Feestje? 1,2… Licor 43!

licor 43 flesDe man van DelicaTessa werd 34, dus dat moest gepast gevierd worden. En wat is er nu feestelijker dan cocktails? Inderdaad, niets! En wat gebeurt er als je 34 omdraait? Juist, 43! Wij gingen dus aan de slag met een fles Licor 43 en mixten een paar smakelijke exemplaren. Deze werden gretig doch kritisch beoordeeld door een cocktailpanel, bestaande uit de overige partygasten.

Over de likeur Licor 43

Licor 43 (Cuarenta y Tres) is een eeuwenoude Spaanse likeur die zijn oorsprong vindt in Carthago (Cartagena, Spanje). Tot op de dag van vandaag wordt Licor 43 in Cartagena gemaakt van 43 geheime en 100 % puur natuurlijke ingrediënten.

Aan de slag en proeven maar!

Uiteraard ging in alle cocktails Licor 43, de overige ingrediënten + het vakkundige oordeel van het panel lees je hieronder per cocktail.

Cava met Licor 43Cava + 43

Ingrediënten: Cava

 

Oordeel van het cocktailpanel: Supermakkelijk te maken en meteen feestelijk. De cava krijgt een mooie goudgele kleur door de Licor. Je moet de Licor echt subtiel gebruiken, anders wordt het snel te zwaar. Sommigen proefden duidelijk vanille, anderen vergeleken de smaak met appelstroop.

Licor 43 BalonBalón 43

Ingrediënten: citroensap, bruisend bronwater, schijfjes citroen, partjes sinaasappel

 

Oordeel van het cocktailpanel: Zomers. De citroensap en citrussmaken brengen het zoete en zware van de Licor mooi in balans. Drinkt lekker weg, misschien wel iets te makkelijk?

 

Frisky 43Licor 43 cocktali Frisky

Ingrediënten: citroensap, geraspte gember, muntblaadjes en bruisend bronwater

 

Oordeel van het cocktailpanel: Ook al zo lekker zomers en fris, zeker als je van gember houdt een topper. Ons leek het een perfect drankje voor bij een ‘posh’ Brits gebeuren als cricket of een roeiwedstrijd. Iemand dacht aan ‘Pimm’s & lemonade’. How very delightful!

Sour 43

Licor 43 cocktail SourIngrediënten: citroensap, suikerwater, frothee (eiwitschuim)

 

Oordeel van het cocktailpanel: We hadden een beetje onze bedenkingen door het eiwit, maar het was een verrassend lekker drankje. Een dessert-achtige cocktail, die een beetje doet denken aan een scroppino: zuur en zoet, en vol van smaak.

Eindoordeel / favoriet?

Wij vonden de Frisky 43 een frisse, zomerse cocktail en de grootste verrassing van de avond was toch wel de Sour 43. De Licor 43 leent zich uitstekend om eens lekker mee aan de mix te gaan, voor heerlijke en soms onverwachte effecten. De pure smaak van de Licor zelf komt uiteraard het beste tot zijn recht als je hem puur drinkt, eventueel met wat ijs. Perfect dus ook voor bij een kopje koffie.

Zelf maken?

Kijk voor alle recepten op: Licor43.nl/puur-recepten/cocktails/

 

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *