Een feestelijke Paastaart van Lady MacPie

BoerenPaastaartcake. Haha, eigenlijk is het dus gewoon een boerencake, maar dan met paaseieren en een feestelijke paasfrosting. Hoppakee, die Paastaart flans je zo in elkaar. Een cake kan droog uitvallen, dat gebeurt helaas wel eens met cakes. Zet hem dan gewoon met zijn voetjes in een badje (citroen-)likeur, bijvoorbeeld limoncello. Yummie.

paastaart recept

Ingrediënten Paastaart

 • 250 gram boter (ongezouten margarine of roomboter)
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem mengen met een theelepel bakpoeder)
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 250 gram kristalsuiker of basterdsuiker
 • 60 ml melk
 • 4 XL eieren
 • 1 banaan
 • Zak paaseitjes (iets grotere zijn handig, die kun je makkelijker splitsen)
 • Pot citroenjam
 • Bak creamcheese
 • poedersuiker

En natuurlijk een kransvorm, maar dat spreekt voor zich :-).

Doe mij zo’n BoerenPaastaartcake

Verwarm je oven voor op 160 graden. Vet de vorm in. Pak een flinke kom en mik daar de suiker, boter en de vanillesuiker in. Zet de staafmixer erin. Voeg de eieren toe (staafmixer even uit zetten haha). Mix die erdoor samen met een banaan. Doe dat ook met het meel/bloem. Giet de melk erbij en mix alles totdat het beslag er glad uitziet.

Giet het beslag in de kransvorm. Zet het geheel 45 minuten in de oven. Je Paastaart is klaar als er een prikker (sateprikker of vork) schoon uit komt als je die erin prikt. Zo niet, dan nog even 5 minuutjes langer in de oven laten staan. Laat de taart goed afkoelen, voordat je het glazuur erop smeert. Dat smelt namelijk anders meteen.

En hoe maak je die Paastaartcakefrosting?

Door de bak creamcheese te mengen met een flinke plof poedersuiker. Ik begin altijd met drie eetlepels. Meng naar smaak. Snij de Paastaart horizontaal doormidden. Je hebt nu twee rondjes die precies op elkaar passen. Als je nu twee halve rondjes hebt, is er toch iets mis gegaan!

Afijn, je smeert de onderste helft in met de helft van de hoeveelheid creamcheese en je smeert er een laagje citroenjam overheen. Je klapt de Paastaart weer dicht. Je smeert vervolgens de bovenkant van de taart in met de creamcheese en je zet de taart in de koelkast. Het glazuur (met de jam) stijft nu op.

Je kunt de halve paaseitjes er op doen voordat je de taart in de koelkast zet, of erna. Dat maakt niet zoveel uit. Ze zitten wel beter vast als je ze in het glazuur drukt als dat nog wat zachter is. Bij het serveren kun je de overgebleven paaseitjes en/of van die leuke paaskuikentjes in het midden van de taart doen. We gebruiken niet voor niets een taartvorm met gat!

paastaart boerencake

Written By

Lady MacPie vraagt zich bij elk ingrediënt af: kan hier misschien ook een taart mee gemaakt worden? Elk eetmoment is volgens haar wel geschikt voor een taart: van ontbijttaart naar lunchtaart, via een zoete 4-uur theetijdtaart naar de afsluitende avondmaaltijdtaart (met desserttaart). Elke dag taart eten, zonder aan te komen. Er is echter een strenge taartetiquetteregel volgens Lady MacPie: het moet altijd een lage kranstaart met een gat erin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *