Feestelijke alcholvrije drankjes

In februari schreef ik al een artikel over mijn cravings tijdens mijn zwangerschap. Daar is nog niet veel in veranderd, en vooral de dubbelvla-tic heb ik nog steeds. Inmiddels snap ik ook beter hoe het komt. Ik heb al een tijdje last van brandend maagzuur, en vanillevla schijnt dan te helpen. Nog voordat ik last van het maagzuur kreeg had ik de dubbelvla behoefte al, dus blijkbaar vroeg mijn lichaam erom. Bijzonder!

Detox

ijsthee_noble

Pijnpuntje in de zwangerschap blijft een beetje het niet mogen drinken. Niet dat ik een zware drinker was, maar als je niet meer drinkt, merk je pas hoe vaak een feestelijk drankje een aanvulling kan zijn op een maaltijd of een gebeurtenis. Gezellig uitgebreid kokkerellen of uit eten, je mist toch een bijpassend wijntje. Of een lekkere cocktail op een feestje … Gelukkig spelen steeds meer restaurants in op de trend om minder of niet te drinken, ook als men niet zwanger is zie ik het de laatste tijd vaker om me heen. Een alcohol-detox hoort er helemaal bij.

Virgin gin tonic

Bij Restaurant Noble vertelde sommelier Randy Bouwer me al dat al het bedienend personeel specifiek wordt opgeleid in het schenken van alcoholvrije drankjes, die ook goed bij hun mooie gerechten passen. Zo kreeg ik er een ijsthee van jasmijn met kardemom, kruidnagel, geraspte limoen, steranijs en een stokje zoethout. En een heerlijke virgin Gin tonic, ik voelde me echt verwend.

Alcoholvrije wijn

Alchoholvrije cocktails

Tijdens Taste of Amsterdam werden we bijgeschoold in alcoholvrije cocktails, ook wel mocktails genoemd, door The Fabulous Shaker Boys (TFSB). Zij gebruikten hiervoor de alcoholvrije wijn van Faber, die gedealcoholiseerde wijn gebruiken. Dit houdt in dat ze wijn maken op de traditionele wijze en dan door vacuüm distilleren de alcohol er weer uit halen zonder de smaak van de wijn te veranderen. In het assortiment zit een Chardonnay, een rosé, een Cabernet Sauvignon en ook 2 bruisende wijnen. Genoeg mogelijkheden dus om te gaan shaken!

Mocktails

Kristian van TFSB maakte voor ons allereerst een heerlijk frisse mocktail (zie foto rechts) van Faber Chardonnay, vlierbloesemsiroop, citroen en als klap op de vuurpijl een paar drupjes tabasco. En dat laatste maakt ‘m nou net zo spannend. De alcohol mis je helemaal niet. Dat een spannend ingrediënt key is in de mocktail merken we ook bij de volgende: Faber rosé, aardbei, suikersiroop, munt én balsamico azijn. Ook deze cocktail is superfeestelijk dankzij een ongewoon ingrediënt. Zo komen we het volgende feestje wel goed door!

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *