De lekkerste salade ooit bij Eetwinkel Buurman & Buurman

Om naast al dat lekkere eten een beetje fit te blijven sport Wanderlust regelmatig: “Zo bootcamp ik twee keer per week in het Erasmuspark. Met een klein groepje fanatiekelingen doen we squats, pushups en rennen we het park rond. Het vaste plekje voor de squats is naast het terras van Eetwinkel Buurman & Buurman. Tijd dat ik daar zelf ook eens naar binnen stap. Want, zeg nou zelf, na een goede workout verdien je wel een biertje.

Eetwinkel buurman & buurman

Het gevoel van je stamkroeg

Voor Amsterdamse begrippen is dit terras een pareltje, ruim opgezet, druk bezet, maar nooit te vol. Amsterdam kent veel cafés met heel veel kleine tafeltjes op een te kleine ruimte. De lange tafels en banken bij Buurman en Buurman zijn anders. Het nodigt uit om lekker aan te schuiven. Ik kan me gelijk voorstellen hoe dit je stamkroeg wordt. Precies zoals de eigenaren, oorspronkelijk twee buurmannen, het ooit bedoeld hadden. Een klein donker pandje werd een buurtcafé en plek voor ambachtelijke pizza’s. Met als grote trots: de houtoven midden in de eetwinkel.

Pizza met een vleugje humor

Prominent in de kleine eetwinkel staat de houtoven. Wat een heerlijke geur, niks lekkerder dan vers gebakken pizza. In de eetwinkel is nog een tiental plekken, weinig in vergelijking met de omvang van het terras. Het zitgedeelte loopt over in de keuken en vanaf je tafeltje kijk je mee hoe je pizza wordt bereid. Het ziet er werkelijk uit alsof je bij een Italiaanse familie in de keuken staat. Als pescetarian ben ik blij om te zien dat er genoeg opties zijn voor vegetariërs. Het menu is overzichtelijk, to-the-point en heeft een vleugje humor. Een pizza met onder andere rode pepertjes heet ‘de pittig’ en de traditionele vier kazen is hier ‘de vier lekkerste kazen’.

Eetwinkel buurman & buurman salade

Met regendruppels

Na een uurtje sporten hebben we zeker trek, en ook zin in iets gezonds. Buurman en Buurman serveert borrelhapjes, pizza of salade. Meestal sla ik de salade over, dat is zo saai. Deze salade wekt echter gelijk mijn aandacht: ‘Gegrilde groente salade’. Gegrilde groente, rucola, regendruppels, olijven, pijnboompitten en feta. Regendruppels? Dat klinkt spannend! We bestellen eenmaal de grote salade en een pizza ‘Geit’.

De lekkerste salade

Al snel leren we dat regendruppels ingelegde rode minipepertjes zijn. Jammie. De salade is werkelijk heerlijk. Het gaat hier niet om een traditioneel blaadje sla met tomaatjes. Alles aan de salade is smaakvol. De gegrilde groenten zijn goed gemarineerd, de olijven smaakvol, regendruppels een nieuwe smaak en ze doen niet te zuinig met de feta. Het is dan wel de vraag hoe gezond deze keuze nou werkelijk is. Ach ja, we hebben toch al gesport.

De pizza valt ook goed in de smaak. Net uit de oven geschoven stoomt hij nog na. Een goede stevige bodem en weer rijk belegd. De combinatie van een een pizza en salade bevalt ons goed, al snel hebben we de borden leeg. Op een tafeltje naast ons zien we nog een cheesecake voorbij komen. Na wat dubben slaan hem toch over, we zitten best vol. Wel bestellen we nog een biertje en genieten na van de regendruppels.”Eetwinkel buurman & buurman bar

Eetwinkel Buurman & Buurman

Adres: Mercatorstraat 171, 1056 RE Amsterdam
Website: Eetwinkelbuurmanenbuurman.nl
Onder de loep: Eetwinkel Buurman & Buurman is vers en verrassend. Wij houden van een snelle pizza van de buurmannen!

 

Written By

Er valt zoveel te verkennen, te proeven en te proberen. Mijn filosofie is om open te staan voor nieuwe dingen en zo je smaak te verbreden. Los van het experimenteren in de eigen keuken probeer ik te verdwalen in Amsterdam. Op die manier kom je de leukste kleinste en grotere restaurantjes en cafeetjes tegen. Het liefste bestel ik hier een onbekende gerecht om te elke keer weer opnieuw te zien waar dit diner me brengt. -Not all who wander are lost-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *